"Karórával" lehet belépni a legtöbb budapesti strandra

Infostart
2010. június 16. 10:00
Új, úgynevezett karórás beléptetési rendszert vezettek be a fővárosi strandokon, fürdőkben - mondta az InfoRádiónak a Budapest Gyógyfürdői és Hévizei Zrt. üzemeltetési igazgatója. Kiss Ferenc hozzátette, nem a rendszer okolható azért, hogy a kánikulai hétvégén hosszú sorok alakultak ki a beléptetésnél, hanem az, hogy hirtelen több tízezren látogatták a strandokat.

Elsősorban a télen-nyáron nyitva tartó fővárosi fürdőkben vezettek be új beléptető rendszert, amelyről a Budapest Gyógyfürdői és Hévizei Zrt. üzemeltetési igazgatója elmondta: a belépéskor kapott "karórával" további szolgáltatásokat (például öltözőkezelést, masszást és egyéb kezeléseket) is igénybe lehet venni.

Bár többen panaszkodtak, hogy az új rendszer miatt nőttek a sorok a strandok és a fürdők bejáratainál, Kiss Ferenc hangsúlyozta: ez nem az új beléptető és pénztárrendszer miatt volt, hanem mert a kánikulai hétvégén rengetegen rohamozták meg a fürdőket.

Ilyen nagy forgalom egy évben csak egyszer-kétszer tapasztalható, és nincs olyan rendszer, amely megfelelően tudja ezt kezelni - mondta az üzemeltetési igazgató, aki kiemelte: mivel a legtöbb budapesti fürdő műemlékhelynek számít, csak korlátozott számú beléptető kapukat lehet felállítani.

Hanganyag: Szépvölgyi István


KAPCSOLÓDÓ HANG:
Hanganyag
A böngészője nem támogatja a HTML5 lejátszást