Fidesz: Wieszt Jánosnak minden posztjáról le kell mondania!

InfoRádió / MTI
2010. június 16. 16:22
A Fidesz arra kéri a szocialistákat, hogy Wieszt János a jövőben sem a XI. kerületi önkormányzatban, sem a Fővárosi Közgyűlésben ne képviselhesse a kelenföldieket, illetve a budapestieket - mondta el Kupper András.

A Fidesz parlamenti képviselője sajtótájékoztatóján kijelentette: ha ezt nem teszik meg, a kerületben rendkívüli önkormányzati ülést hívnak össze azzal a céllal, hogy Wieszt János ne vehesse fel a tiszteletdíját a vagyongazdálkodási bizottság elnökeként és képviselőként.

Kupper András emlékeztetett rá, hogy a XI. kerületben ez már nem az első ilyen eset. Mint mondta: a Zuschlag-ügy harmadrendű vádlottját, Krausz Csabát is lemondásra szólították fel. Ahogy Krausz Csabát visszahívták, úgy kell visszahívni Wieszt Jánost is.

Simicskó István, a XI. kerületben országgyűlési képviselővé választott kereszténydemokrata politikus leszögezte: ha egy közszereplő ilyen méltatlan magatartást tanúsít, akkor le kell mondania. Véleménye szerint ezt az ott lakók is joggal várják el.

Kupper András arra a kérdésre, hogy korábbi felszólítására jeleztek-e mások hasonló zsarolási kísérletet a kerületben, azt felelte, hogy panaszbeadványokat kapott, de ezekben az ügyekben tárgyi bizonyítékokat is szolgáltatni kellene.