Cser-Palkovics: Kompromisszumkész a Fidesz médiatörvény-javaslata

InfoRádió / MTI
2010. június 16. 14:37
Több olyan módosító indítványt terjeszt be a médiacsomaghoz csütörtökön a Fidesz, amelyben figyelembe veszi az MSZP-frakció álláspontját. Azonban a kormányzó párt csak olyan javaslatokat támogat, amelyek olcsóbb, átláthatóbb és működőképes rendszer létrehozását eredményezhetik - közölte Cser-Palkovics András

A fideszes politikus arra reagált, hogy Lendvai Ildikó az MSZP elnöke közölte: pártja másfél tucat módosító indítványt nyújtott be a médiacsomaghoz annak érdekében, hogy a közszolgálat ne váljon pártszolgálattá.

Cser-Palkovics András kijelentette: csütörtökön, "kompromisszumkészséget mutatva" számos olyan módosító indítványt terjesztenek elő, amelyben figyelembe veszik az ellenzéki frakció álláspontját.

Ugyanakkor, folytatta a fideszes politikus, csak olyan javaslatokat tudnak elfogadni, amelyek ezen a területen is olcsóbb, átláthatóbb és működőképes rendszer létrehozását eredményezhetik.

A politikus szerint a Fidesz arra kapott felhatalmazást, hogy működőképessé tegye az elmúlt években működésképtelenné tett rendszereket, így például a közmédiumokat.

A Magyar Televíziónak hosszú ideje nincs elnöke, ahogyan nincs az Országos Rádió és Televízió Testületnek sem. Lemondott az Nemzeti Hírközlési Hatóság elnöke, és hamarosan a Magyar Rádiónak sem lesz vezetője - sorolta Cser-Palkovics András.

A Fidesz felelőssége, hogy ezt a magyar emberek pénzéből finanszírozott rendszert újból működőképessé, átláthatóvá és olcsóbbá tegye - szögezte le a politikus.