Már az ügyészség is vizsgálja a gyanús Deák-téri mozgólépcsőcserét

Infostart
2010. június 12. 08:12
A Budapesti Rendőr-főkapitányság után a Legfőbb Ügyészség is vizsgálja a 2004-es, Deák téri mozgólépcsőcserét. A Magyar Nemzet értesülései szerint az üggyel összefüggő bejelentés múlt szerdán érkezett a vádhatósághoz elektronikus levélben. A dokumentumok a nyomozásfelügyeleti főosztályra kerültek, ott döntenek majd a bejelentés sorsáról.

 A többi között rossz minőségű termék forgalomba hozatala és áru eredetének meghamisítása miatt fordultak az ügyészséghez - közölte a napilap. Időt vesz azonban igénybe, hogy a levélhez csatolt idegen nyelvű mellékleteket lefordítsák. 

A BKV az európai uniós források miatt olyan szerződést kötött, amely szerint a mozgólépcső egyes elemeit Németországban kell legyártani, viszont a feltételezések szerint ezek Kínából érkeztek. 
A közlekedési vállalat korábban azt közölte: nem indít átfogó belső vizsgálatot, és nem tesz feljelentést a 2004-es, Deák téri mozgólépcsőcsere miatt. A társaság műszaki üzemeltetési igazgatója szerint minden rendelkezésükre álló dokumentum arról árulkodik, hogy a Deák térre a szerződésben rögzített elemek kerültek.