Visszaállítja a kormány a kötelező kamarai tagságot az egészségügyben

Infostart
2010. június 10. 13:06
Véget kell vetni a vezetői stílusban tapasztalt ütés-verésnek - mondta a Világgazdaság által szervezett konferencián az egészségügyi államtitkár. Szócska Miklós ugyanakkor hangsúlyozta: ilyen rövid idő alatt lehetetlen kezelni az elvárásokat.

Nem vállalkozott konkrét program ismertetésére az egészségügyi államtitkár, mint mondta: ehhez egyrészt széles körű szakmai egyeztetésre van szükség, másrészt ismerni kell a valós gazdasági helyzetet.

Szócska Miklós elmondta, hogy az új kormány tervei között szerepel a kötelező szakmai kamarai tagság visszaállítása, az Egészségbiztosítási Felügyelet megszüntetése és a patikaalapítás liberalizációjának felfüggesztése. Hozzátette: ezek a javaslatok már a kormány előtt vannak.

Fel kell függeszteni az úgynevezett. minimumfeltételeket is - hangsúlyozta.

Az államtitkár a konferencián beszámolt arról, hogy a stratégiai elképzelések között szerepel egy új, teljesítményelvű finanszírozási rendszer kidolgozása, a kórházak konszolidációja, az alapellátás és a népegészségügyi programok erősítése, a betegutak újjászervezése, a korrupció felszámolása, a dereguláció, az egyházi ellátórendszer rehabilitációja valamint az egészségturizmus fejlesztése. Hozzátette: utóbbi kérdésben a fő szerep a gazdasági miniszteré lesz.

Szócska Miklós kérdésre válaszolva elmondta: a patikaliberalizációnak ára van: a gyógyszertáraknak is be kell kapcsolódniuk a népegészségügyi programok lebonyolításába.

Hozzátette: a transzparencia jegyében a minisztérium honlapjára kitették a kasszák költésével kapcsolatos adatokat az elmúlt 5 évre visszamenőleg.


KAPCSOLÓDÓ HANG:
Összefoglaló
A böngészője nem támogatja a HTML5 lejátszást