Nyáron is lehetnek fennakadások a villamosközlekedésben

Infostart
2010. június 8. 15:46
Több villamos vonalán okozott fennakadást a közelmúltban, hogy a meleg miatt felpúposodott a sín. Legutóbb vasárnap, több mint fél óráig álltak a fővárosi 1-es villamosok emiatt a Flórián téren. Előhegyi Zoltán, a BKV pályafenntartási szakszolgálatának vezetője az InfoRádiónak elmondta, a nyári melegben folyamatosan számítani lehet ilyen problémákra.

"Az éjszakai üzemszünetben locsolókocsikkal hűtjük a síneket, többek között így próbáljuk megelőzni a sínek púposodását. Ennek ellenére a meleg miatt a jövőben is számítani kell hasonló hibákra - mondta Előhegyi Zoltán.

A BKV pályafenntartási szakszolgálatának vezetője elmondta, leggyakrabban a nagypaneles, többsínes vágányrendszerrel van gond. A budapesti hálózat húsz-harminc százaléka ilyen típusú, például az 1-es villamos útvonala és a Gellért-rakparton lévő vágányok is.

Előhegyi Zoltán az InfoRádió kérdésére hozzátette, ezek a szakaszok már 25-30 évesek, ezért itt vágányátépítésre lenne szükség. "Ezek a vágányokat maximum harminc évre tervezték. Ha évente tíz-tizenöt kilométernyit át tudna a építeni a BKV, az rendkívül sokat javítana a helyzeten" - mondta.


KAPCSOLÓDÓ HANG:
Hanganyag
A böngészője nem támogatja a HTML5 lejátszást