Kik buknak a kétmilliós bérlimittel az állami cégek vezetői közül?

Infostart
2010. június 8. 14:39
Orbán Viktor mai bejelentése szerint a közpénzből gazdálkodó cégek és intézmények vezetőinek bérét havi bruttó kétmillió forintban maximálják. Az állami cégvezérek fizetéseit tavaly szeptemberben tették közzé, az alapján közel 30 vezetőt érint a bérplafon.

A havi fix keresetek, tehát a fizetések, valamint az igazgatósági és fb-tagsági tiszteletdíjak alapján készítettel el az Index tavaly szeptemberben azt a harmincas toplistát, amelyen a legjobban kereső állami menedzserek szerepelnek.

A havi bruttókat és igazgatósági, felügyelő-bizottsági tiszteletdíjat tartalmazó táblázat élén a metróépítő Klados Gusztáv kicsivel előzi meg az MNB-elnök Simor Andrást. Az állami vagyonkezelő vezére az ötödik, őt leszámítva az első tízben csak banki és közlekedésben dolgozó menedzserek vannak.

Az Index táblázatával kapcsolatban fontos megjegyezni, hogy Bihari Vilmos és Hardy Ilona időközben már nem monetáris tanácstag, Simor András MNB-elnök fizetése pedig az MNB oldalán elérhető jelenlegi adatok szerint havi 8 millió 340 ezer forint, Karvalits Ferencé 6 millió 672 ezer, Király Júliáé 5 milió 838 ezer forint. A monetáris tanácstag további tagjai 2 millió 919 ezer forintot keresnek havi szinten - hangsúlyozta összeállításában a Portfolio.

A honlap tavaly őszi, cégek szerinti összegzése, amely az alapbéren kívüli juttatásokat is tartalmazza, további információkat is tartalmaz. A táblázatot megtalálja, ha ide kattint!


KAPCSOLÓDÓ HANG:
Nagy Tamás összefoglalója
A böngészője nem támogatja a HTML5 lejátszást