Orbán is részt kér az alkotmányozásból - lapszemle

Infostart
2010. június 5. 09:33
Orbán Viktor személyesen is részt kíván venni az alkotmányozási folyamatban, és hat szaktekintélyt kért fel az új alaptörvény koncepciójának a kidolgozására - írja a Népszabadság.

Szijjártó Péter, a miniszterelnöki szóvivő elmondta, a hatfős testület tagja lesz Boross Péter volt miniszterelnök, Pálinkás József MTA-elnök, Szájer József EP-képviselő (aki részt vett az európai parlament alkotmányozó konventjének tanácskozásain is), Schöpflin György EP-képviselő, Stumpf István volt kancelláriaminiszter, valamint Pozsgay Imre.

Lehetőséget ad a meggyalázott magyar múlt, történelem helyreállítására és a korszerű közjogi hagyományok visszaállítására a jobboldal kétharmados győzelme - mondta a Magyar Nemzetnek adott interjújában Boross Péter. A volt miniszterelnök úgy látja, olyan esélyt kaptak a polgári erők, amilyet a rendszerváltozás óta még senki. Új alkotmánnyal, fontos jogszabályok megújításával akár több cikluson keresztül, kényszerű kompromisszumok nélkül dolgozhatnak, felemelve az országot az őt megillető helyre. Szerinte a kettős állampolgárságról szóló törvény gyógyír a határon túli magyarság sebeire. Az egykori kormányfő úgy véli: a baloldal képtelen volt szakítani a Rákosi- és Kádár-éra rossz hagyományaival, ezért vesztette el az emberek bizalmát jó időre.


KAPCSOLÓDÓ HANG:
Hanganyag
A böngészője nem támogatja a HTML5 lejátszást