Egyre több utat zárnak le a dunai ár miatt Pest megyében

InfoRádió / MTI
2010. június 5. 12:30
Egymás után zárja le teljesen vagy fél pályán a kezelésében lévő Pest megyei utakat a Magyar Közút Zrt. a Duna növekvő vízszintje miatt - közölte a társaság szóvivője.

Pécsi Norbert elmondta, hogy a Duna áradása miatt 12 órakor teljesen lezárták a forgalom elől a Tahi és Kisoroszi közötti útszakaszt, 13 órakor pedig Sződliget határában lezárják a 2-es főutat. Utóbbira a Sződ-Rákosi-patak áradása miatt van szükség. A forgalmat az M2-es autóútra terelik. Budapest felől a 26-os kilométernél, Vác felől pedig a gödöllői csomópontnál lehet majd felhajtani az M2-esre.

A 11-es főúton Visegrád és Dunabogdány környékén jelenleg félpályás útzár van érvényben, míg Csörög és Jászkarajenő térségében vízátfolyás miatt útszűkületre kell számítani. Dunakeszinek a főváros felé eső határában rézsűcsúszás okoz gondot, itt szintén útszűkület nehezíti az előrejutást - tette hozzá a szóvivő.

Árvízveszély miatt a 12111-es úton lévő Letkés-hidat is lezárták, míg a 1201-es út Ipolydamásd utáni részén azért rendeltek el teljes útlezárást, mert az Ipoly vize 50 centiméter magasan áll az úton. Galgamácsán, a 2105-ös úton a Galga-patak áradása nyomán lépett érvénybe teljes útzár.

Szombat délután további utak félpályás vagy teljes lezárására lehet számítani Pest megyében - közölte a szóvivő. A szakemberek kérik, hogy az autósok minden esetben tartsák be a kihelyezett sebességkorlátozó, illetve terelő táblák jelzéseit, és semmiképp se hajtsanak be a lezárt útszakaszokra.

A nehézgépjárművekkel tanácsos inkább az országos főúthálózatot használni, mert az alámosott, repedezett mellékutak veszélyesek lehetnek, s egy-egy ilyen jármű áthaladása tovább növelheti a károkat - tette hozzá Pécsi Norbert.