Ötnapos közbiztonsági akciót indít a rendőrség Budapesten

Infostart
2010. június 4. 18:03
Közbiztonsági akciósorozatot indít a Budapesti Rendőr-főkapitányság. A következő öt napban százzal több rendőr és ötven polgárőr ellenőrzi a budapesti aluljárók, főpályaudvarok, tömegközlekedési eszközök és a bevezető utak rendjét - mondta az InfoRádiónak Kalmár Tamás közrendvédelmi főosztályvezető.

"Az akcióban részt vevő száz rendőr és ötven polgárőr öt napon keresztül mindig más-más helyszínen tűnik majd fel. A budapesti aluljárók, a főpályaudvarok és a tömegközlekedési eszközök mellett a vasúti csomópontokon és a bevezető útszakaszokon is gyakrabban tartunk majd ellenőrzéseket" - mondta Kalmár Tamás.

A Budapesti Rendőr-főkapitányság közrendvédelmi főosztályvezetője kiemelte, éjszakánként elsősorban az illegális gyorsulási versenyekkel és a prostitúcióval kapcsolatos bűncselekményekre és szabálysértésekre koncentrálnak, de a reggeli és délelőtti órákban azt is ellenőrzik, betartják-e az autósok a főváros bevezető útszakaszain érvényes sebességkorlátozásokat.

"A statisztikák alapján megpróbáltuk felmérni, melyek azok a területek, ahol még több rendőrre lenne szükség. Ha sikeres lesz az ötnapos akció, a főkapitány minden bizonnyal meg fogja hosszabbítani, vagy újabb akciókat fog elrendelni" - tette hozzá Kalmár Tamás.


KAPCSOLÓDÓ HANG:
Hanganyag
A böngészője nem támogatja a HTML5 lejátszást