Budapest is készül az árvízre

Infostart
2010. június 3. 12:31
Megkezdte az árvíz elleni védekezést Budapesten a Fővárosi Csatornázási Művek Zrt. Lezárják a zsilipeket, a társaság dolgozóit pedig készültségbe helyezik - mondta az InfoRádiónak a cég kommunikációs vezetője.

A Fővárosi Csatornázási Művek a Duna vízszintjének fokozatos emelkedésével már 15 csatornazsilipet lezárt, illetve öt szennyvízátemelő telepet árvízi üzemmódba helyezett - mondta az InfoRádiónak a társaság kommunikációs vezetője. Bátori Marianna hozzátette: magas vízállásra készülnek, ezért megkezdték az árvízi kapuk lezárását is, hogy a lakott területeket ne öntse el a Duna vize.

Három napos előrejelzésből dolgoznak, amely szerint a vízszint megközelíti majd a nyolc métert, de azt egyelőre nem lehet tudni, hogy mikorra várható a tetőzés.

A kommunikációs vezető elmondta azt is, hogy 1100 dolgozóval készülnek az árra. 2006-ban, amikor a Duna rekordmagasságot, 860 centimétert ért el, 800 munkavállalójuk volt a gátakon. A többi főosztály munkatársai is besegítenek, illetve külső segítséget is kaphatnak, de Bátori Marianna szerint erre most kicsi a valószínűség, mert országszerte komoly gondokat okoz az árvíz.

Hangsúlyozta, hogy mivel az ő feladatuk a budapesti védvonalak tartása, az ártérben található üdülők megvédését nem tudják biztosítani.

Hanganyag: Herczeg Zsolt


KAPCSOLÓDÓ HANG:
Hanganyag
A böngészője nem támogatja a HTML5 lejátszást