Veszélyhelyzet Pásztó és Hasznos térségében

Infostart
2010. június 2. 07:13
Veszélyhelyzetet hirdetett tegnap késő esti ülésén a Kormányzati Koordinációs Bizottság a Nógrád megyei Pásztó és Hasznos térségében.

Tegnap este tízkor ült össze a Kormányzati Koordinációs Bizottság. Az ülés után Navracsics Tibor közigazgatási és igazságügyi miniszter úgy tájékoztatott: veszélyhelyzetet hirdetnek a Nógrád megyei Pásztó és Hasznos térségére.

A testület a Nógrád Megyei Védelmi Bizottság kérésére tartott ülést, ugyanis a nap folyamán a Pásztó melletti Hasznos térségében található víztározóban a csapadék következtében erőteljes vízszintnövekedés volt megfigyelhető, és ez felvetette annak veszélyét, hogy Hasznos községre és a távolabb fekvő Pásztó városra rázúdul a többletvíz a tározóból.

A megyei védelmi bizottság tegnap megkezdte Hasznosról mintegy 1.100, Pásztóról pedig több mint 1.200 ember kitelepítését.

Navracsics Tibor közölte: folyamatosan figyelik az időjárási helyzetet, és ma reggel újra értékelik a helyzetet. Hozzátette: tájékozódtak más térségekről Nógrád és Borsod-Abaúj-Zemplén megyében is, ahol további csapadék várható.

A tanácskozáson jelen volt a közigazgatási és igazságügyi miniszteren kívül Pintér Sándor belügy-, Hende Csaba honvédelmi miniszter, Réthelyi Miklós, a Nemzeti Erőforrások Minisztériumának vezetője, az Országos Műszaki Irányító Törzs helyettes vezetője és Kóthay László vízügyi szakállamtitkár.


KAPCSOLÓDÓ HANG:
Hanganyag
A böngészője nem támogatja a HTML5 lejátszást