Nem múlt el a veszélyhelyzet Pásztó környékén

Infostart
2010. június 2. 11:33
Több mint 2300 embert kellett kitelepíteni a Nógrád megyei Pásztón és a hozzá tartozó Hasznoson, mert a település melletti víztározóban kétmillió köbméter fölé emelkedett a víz mennyisége az esőzés miatt.

A település polgármestere az InfoRádióban elmondta: a víztározó éjszaka óta minimális mértékben apadt, de ez nem jelenti azt, hogy elmúlt a veszélyhelyzet.

Sisák Imre hozzátette: a vízszint még most is 16 méter felett van, miközben a szakértők által biztosnak tartott szint legfeljebb 10 méter. Hangsúlyozta: a vízszint egy nap alatt emelkedett több mint 7 méterrel a víztározóban.

A polgármester közölte: 2306 ember kiköltöztetéséről döntöttek, számukra 13 önkormányzati intézményt nyitottak meg. A térségben az este veszélyhelyzetet hirdetett ki a Kormányzati Koordinációs Bizottság.

Országosan jelenleg 521 településen védekeznek az áradások és a belvíz ellen, összesen több mint 500 embert költöztettek ki otthonából. Borsod-Abaúj-Zemplén megyében 17 település megközelíthetetlen közúton, és máshol is növekszik a járhatatlan utak száma; számos helyen pedig újabb házak váltak lakhatatlanná.

Hanganyag: Herczeg Zsolt


KAPCSOLÓDÓ HANG:
Hanganyag
A böngészője nem támogatja a HTML5 lejátszást