Aligha Sólyom László lesz a kormánypártok elnökjelöltje - lapszemle

Infostart
2010. június 2. 08:20
A Népszabadság úgy tudja, a Fidesz-frakció június 28-án dönt arról, hogy kit jelöl köztársasági elnöknek.

A lap kiszivárgott értesülésekre hivatkozva azt írja: "kevés az esély arra, hogy Sólyom Lászlónak egy második ciklusra is bizalmat szavaznak". Orbán Viktor Lázár János frakcióvezetőt bízta meg azzal, hogy gyűjtse össze a Fidesz-KDNP képviselők véleményét. A lap emlékeztet arra, hogy a Magyar Szocialista Párt szombaton dönt arról, hogy állítson-e jelöltet.

A Magyar Nemzet arról ír, hogy nem bízta a véletlenre a Kiss Péter felügyelte Miniszterelnöki Hivatal (MeH) a magyar részvétel lebonyolítását Sanghajban. Amellett ugyanis, hogy 3,2 milliárd forintnyi közpénz elköltéséről rendelkezett a világkiállítás kapcsán, a MeH 3,85 millió forintot fizet az offshore hátterű Eastinfo Kft.-nek azért, hogy képviselje a világkiállításon a hivatal érdekeit, és ellenőrizze a magyar pavilonban folyó munkálatokat.

Az Index úgy értesült, hogy a Margit híd felújításának kivitelezője benyújtja a négy hónapos csúszás miatt keletkezett 740 milliós költségtérítési igényét. A felújítást végző MH-2009 Konzorcium kiszámolta, hogy a hidat 2010. augusztus 12. helyett négy hónappal később, december 14-én tudják átadni a forgalomnak. A napokban a BKV is benyújtotta a számlát a Margit híd lezárása okozta többletköltségeire. A közlekedési vállalat 132 milliót kap a felújítás miatt sűrűbben közlekedtetett járatokra, ezen kívül a műemléki restaurálásra még csak most kötik meg a várhatóan több tízmilliós nagyságrendű szerződést.

A Világgazdaság szakértőkre hivatkozva arról ír, hogy elérheti az egymilliárd forintot az állami honlapok újrarendezésének a költsége. A lap által idézett szakértő szerint egy 8-12 fős csapattal leghamarabb egy év alatt végezhető el az átalakítás. A lap emlékeztet arra, hogy az átadás-átvétel pillanatában összesen 443 domain név volt a kormányzat birtokában, és közülük 125-ön található valamilyen tartalom.


KAPCSOLÓDÓ HANG:
Lapszemle
A böngészője nem támogatja a HTML5 lejátszást
Lapszemle
A böngészője nem támogatja a HTML5 lejátszást
Gazdasági lapszemle
A böngészője nem támogatja a HTML5 lejátszást