Sokkoló június: csupán három napon lesz "jó" idő?

Infostart
2010. május 30. 11:25
A nyár szót idén júniusban akár el is felejthetjük, ha megvalósul az Időkép előrejelzésében vázolt időjárás. A teljes hónapban talán három olyan nap lesz a prognózis szerint, amikor felhőtlen ég várható Magyarország fölött.

A korábban közölt cikkünk egy olyan Időkép-elemzés alapján készült, amely technikai okok miatt nem volt teljesen megalapozott.

Az Időkép gyorsan korrigálta a problémát, így most már újabb 30 napos prognózis olvasható az oldalon.

A friss adatokat szemlélve megállapíthatjuk, "a nyomda ördöge" nem is járt messze az igazságtól, egyedül a délutáni csúcshőmérsékletek tekintetében vannak komolyabb mósosítások a javított kiadásban.

Az Időkép új előrejelzését tanulmányozva látható, hogy a június hónap idén sem lesz a napimádók kedvence. A prognózis mindössze három olyan napot jelez, amikor zavartalan napsütésre lehet számítani.

A június hónap első napjai, illetve a 10-e után következő hét mutatkozik időjárási szempontból a leggyengébbnek - sok esővel, viharokkal. Az időszak többi részében a helyzet azért nem lesz teljesen elkeserítő.

A hónap legelején a "maximum-hőmérséklet" 15 fok körül lesz, egyébként viszont az évszaknak többé-kevésbé megfelelő, 23 és 29 fok közötti csúcshőmérsékletre gondolhatunk.