Az MSZP Wieszt János párttagságának felfüggesztését kezdeményezi

InfoRádió / MTI
2010. május 30. 11:48
Wieszt János párttagságának felfüggesztését kezdeményezi az MSZP országos és budapesti elnöksége. A testületek egyben arra is felszólítják vesztegetési ügybe keveredett XI. kerületi szocialista frakcióvezetőt, hogy mondjon le önkormányzati mandátumairól.

Lendvai Ildikó, az MSZP elnöke és Burány Sándor, a párt budapesti szervezetének elnöke közleményében azt írta: az MSZP szükségesnek tartja, hogy Wieszt János a közvélemény előtt és a hatósági eljárásban is meggyőzően tisztázza magát.

A Budapesti Rendőr-főkapitányság Gazdaságvédelmi Főosztálya múlt csütörtökön vesztegetés gyanúja miatt, ismeretlen tettes ellen indított eljárást, miután a Fidesz XI. kerületi szervezete egy titokban készült videofelvétel alapján hatalommal való visszaélés miatt feljelentette Wieszt Jánost. A 2007-ben készült felvételen - amelyen egy önkormányzati üzlethelyiség értékesítéséről van szó - annyi látható, hogy a politikus, aki a XI. kerületi önkormányzat vagyongazdálkodási bizottságának elnöke is, egy borítékot vesz át.

Az eddigi információk szerint a politikus több mint 2 millió forint kenőpénzt fogadott el, de Wieszt János tagadja az állítást.