Jégeső, viharos szél jön - narancssárga riasztás várható

InfoRádió / MTI
2010. május 25. 08:20
Heves zivatarokra, jégesőre, viharos erejű szélre lehet számítani kedden késő délutántól több helyen az országban - közölte Kolláth Kornél, az Országos Meteorológiai Szolgálat (OMSZ) munkatársa. Ezért várható a narancssárga riasztás.

Jelenleg a Dél-Dunántúl kivételével az ország egész területén citromsárga színű riasztás van érvényben. Eszerint előfordulhat zivatar, amelyet viharos széllökés, intenzív csapadék vagy jégeső kísérhet. A jég nagyméretű - 2-5 centiméteres - is lehet, amelyet rövid idő alatt akár 20 milliméteres csapadék kísérhet.

Délután várhatóan több régióra ad majd ki narancssárga riasztást az OMSZ. Kolláth Kornél elmondta, hogy a heves zivatarokat 90-100 km/h erejű szél, valamint több centiméter átmérőjű jég is kísérheti.

Hozzátette, hogy szerdán is több helyen is várhatóak intenzív zivatarok, főként az ország északi felében, de a hét további felében sem kizárt a hevesebb esőzés.

A fővárosban a légszennyező anyagok koncentrációja az egészségügyi határérték alatt valószínű - olvasható az OMSZ honlapján.

Az elmúlt hetek árvize és belvize miatt sújtott borsodi települések helyzetét nem könnyíti meg az időjárás; újabb heves esőzésre kell számítaniuk ma és holnap - mondta el az InfoRádiónak Reisz András meteorológus.


KAPCSOLÓDÓ HANG:
Reisz András meteorológus
A böngészője nem támogatja a HTML5 lejátszást