Türelmetlen károsultak gyötrik a tűzoltóság hírközpontjának dolgozóit

Infostart
2010. május 18. 16:24
Elfogyott a károsult fővárosiak türelme a viharos szél, illetve a nagy mennyiségű eső miatt, és ezt a tűzoltóság ügyeleti telefonközpontján próbálják levezetni - mondta el az InfoRádiónak a Fővárosi Tűzoltóság szóvivője. Molnár Péter megértést kért a lakosságtól.

Még ebben a helyzetben sem tud két-három ezer emberrel többet foglalkoztatni, illetve a meglévőnél több eszközt bevetni a katasztrófavédelem - közölte a a Fővárosi Tűzoltóság szóvivője.

Molnár Péter elmondta: súlyozniuk kell a bejelentéseket, és első körben olyan helyszínekre vonulnak ki, ahol közvetlen az életveszély.

Ha például egy fa már kidőlt, és valakinek a kertjében fekszik, akkor a tűzoltóságnak nem kötelessége, de nincs is joga oda kivonulni - jegyezte meg a szóvivő.

Az emberek türelme azonban elfogyott - mondta Molnár Péter. Ez a tűzoltóság hírközpontjában dolgozókon csapódik le. Több száz esetük várakozik még arra, hogy kivonuljanak, és elhárítsák a károkat, így először ezeket kell megoldaniuk - tette hozzá.

A szóvivő türelmet kért a lakosságtól. Mert, mint mondta, érthető, hogy mindenkinek a saját gondja a legfontosabb, de nem szabad elfelejteni: a tűzoltóknak a tűzvédelmi és baleset-elháratási készültségüket is fenn kell tartaniuk a folyamatos favágás és szivattyúzás mellett.

Hanganyag: Szépvölgyi István


KAPCSOLÓDÓ HANG:
Hanganyag
A böngészője nem támogatja a HTML5 lejátszást