MSZP-s hozzájárulás a házszabálytól eltéréshez

InfoRádió / MTI
2010. május 18. 15:30
Az MSZP hozzájárult a házszabálytól való eltéréshez, hogy a kormányzati struktúráról szóló előterjesztést minél gyorsabban el tudják fogadni.

Mesterházy Attila, az MSZP frakcióvezetője a házbizottság keddi ülését követően hozzátette, hogy az MSZP-frakciónak viszont vannak olyan módosító javaslatai, amelyeket a kormánytöbbség elfogad.

Kitért arra is, hogy a szocialista frakció csütörtök délután Toller László volt pécsi polgármester temetésén vesz részt, ezért a kettős állampolgárságról szóló törvény általános vitája csak akkor kezdődik el, ha az MSZP képviselői visszaérkeznek a parlamentbe. Emiatt a javaslat részletes vitája pénteken lesz.

Elmondta, hogy miután a szocialista frakció minden tagja részt akar venni Toller László temetésén, ezért az önkormányzatokról szóló törvény általános vitáját még azelőtt el akarják kezdeni, hogy az MSZP-s képviselők elindulnának a gyászszertartásra. Mesterházy Attila azt mondta, hogy megértést tapasztaltak a parlamenti pártoktól.

Emiatt viszont csütörtökön az éjszakába fog nyúlni az ülés és csak pénteken tartják meg a kettős állampolgárságról szóló törvény részletes vitáját.