Fidesz: nem nőnek a miniszteri fizetések, viszont több lesz a kormánytagok munkája

Infostart
2010. május 16. 13:11
A Fidesz törvényjavaslata alapján nem emelkedik, és nem csökken az új kormány tagjainak fizetése - közölte az Országos Sajtószolgálathoz eljuttatott közleményében Szijjártó Péter.

Hozzátette: A miniszteri fizetések tehát változatlanok maradnak, viszont - mivel az eddigi 16 helyett mindössze 8 miniszter lesz - a jövőben a kormánytagok kettő, egyes esetekben három korábbi miniszter munkáját végzik el egyedül.

Az MSZP-kormányok miniszterei sok esetben egyetlen fillér fizetést sem érdemeltek volna gyalázatos "teljesítményükért", az új kormányban azonban olyan emberek foglalnak helyet, akik teljesen mást és másképpen fognak tenni, felépítik a nemzeti együttműködés rendszerét."

Korábban Lendvai Ildikó távozó pártelnök sajtótájékoztatóján felhívta a figyelmet arra: a Fidesz által a kormányszerkezetről benyújtott törvényjavaslat része, hogy eltörölnék a Bajnai-kormány kezdeményezésére egy évvel ezelőtt elfogadott 15 százalékos miniszteri fizetéscsökkentést. Ez azt jelenti, hogy a tárcavezetők fizetése nagyjából kétszázezer forinttal, körülbelül 1,3 millió forintra megemelkedik.