Fidesz: az OVB nem tudta megfelelően lebonyolítani a választásokat

InfoRádió / MTI
2010. május 14. 17:06
A Fidesz azért nem szavazta meg a választási beszámolókat, mert szerintük az Országos Választási Bizottság (OVB) nem tudta úgy megszervezni és lebonyolítani az országgyűlési választásokat, ahogy az demokratikus országokban szokás.

Havasi Bertalan, a Fidesz sajtófőnöke az MTI-nek annak kapcsán reagált, hogy az Országgyűlés pénteken először az Országos Választási Bizottság választási beszámolóját utasította el a parlament alakuló ülésén; a képviselők 112 igen és 260 nem szavazattal, négy tartózkodás mellett utasították el az előterjesztést.

Ezután nem fogadta el a Ház az országgyűlési képviselő-választás megszervezésével és lebonyolításával kapcsolatos állami feladatok végrehajtásáról szóló miniszteri beszámolót sem; a képviselők 106 igen és 267 nem szavazattal, öt tartózkodás mellett utasították el azt.

Havasi Bertalan közleményében azt írta: a Fidesz-frakció azért nem szavazta meg a beszámolókat, mert pártja álláspontja szerint az OVB nem tudta úgy megszervezni és lebonyolítani az országgyűlési választásokat, ahogy az fejlett, demokratikus országokban szokás.