Schiffer András az LMP frakcióvezetője

InfoRádió / MTI
2010. május 10. 13:01
Schiffer Andrást választotta frakcióvezetőnek a Lehet Más a Politika (LMP) parlamenti képviselőcsoportja; a párt az Országgyűlés fenntartható fejlődés bizottsága elnökévé Jávor Benedeket jelöli - jelentette be a megválasztott frakcióvezető Esztergom-Búbánatbölgyben.

Schiffer András a képviselőcsoport alakuló ülése után elmondta, frakcióvezető-helyettessé Jávor Benedeket, Karácsony Gergelyt és Szabó Tímeát választották.

A frakcióvezető hozzátette, az LMP két parlamenti bizottság elnöki tisztét szeretné betölteni. Ha a pártközi egyeztetések ezt lehetővé teszik, a párt a fogyasztóvédelmi bizottság vezetésében is szerepet vállalna - közölte.

Újságírói kérdésre Schiffer András úgy fogalmazott: "csekély esélyt" lát arra, hogy egységes fellépést jelentő együttműködés jöhet létre az LMP, az MSZP és a Jobbik között. Ugyanakkor nem kizárt, hogy az LMP bármelyik parlamenti párttal együtt szavazna, ha az hozzájárul a Lehet Más a Politika programjának megvalósulásához - tette hozzá.

A sajtótájékoztatón a frakcióvezető egy, a jogvédői múltjára vonatkozó kérdésre elmondta, a tüntetésekkel kapcsolatos esetleges rendőri visszaélések miatti perújrafelvételek nem a parlamenti pártok, hanem a kormánytól független szervezetek, mint az ügyészség hatáskörébe tartoznak.


KAPCSOLÓDÓ HANG:
Hanganyag
A böngészője nem támogatja a HTML5 lejátszást