Még semmiről nem döntött az MSZP

Infostart
2010. május 6. 15:43
Bár több lap szerint is megegyeztek az MSZP vezetői a tisztújítás mihamarabbi lebonyolításáról, Lendvai Ildikó a tárgyalás után azt mondta: továbbra sem dőlt el az időpont. A pártelnök arról is beszélt, hogy május 14-ig a pártszervezetek elkészítik állásfoglalásaikat az értékelésről, az ellenzéki stratégiáról, s ezeket a választmány ülésén vitatják majd meg. Ennek része az is, hogy a teljes tisztújítás az önkormányzati választások előtt vagy után legyen-e.

Továbbra is két forgatókönyv van a tisztújításra - mondta a távirati iroda tudósítása szerint Lendvai Ildikó, az MSZP leköszönő elnöke. A politikus a megyei elnökök, az országos elnökség, valamint a választmány vezetésének közös budapesti tanácskozása után beszélt erről.

Eközben több lap is tudni vélte, hogy az ülésen már megegyeztek a részt vevők a mihamarabbi, a következő 50 napon belüli tisztújításban. A rövidebb ügymenet híve egyébként Mesterházy Attila parlamenti frakcióvezető is, aki erről a Magyar Televízió Ma Reggel című műsorában adott hangot véleményének.

Alapesetben az alulról felmenő teljes tisztújítás 90 napig tartana, de a pártot szorítja az önkormányzati választások időpontjának közelsége, és az a tény is, hogy repedezik a párt, egyre többen válnak ki a helyi szocialista frakcióból és csatlakoznak a Szili Katalin által elnökölt Szövetség a Jövőért Mozgalomhoz. Mesterházy Attila valószínűleg ezért preferálja a mihamarabbi tisztújítást.

Lendvai Ildikó közölte: a választmánynak lehetősége van arra, hogy a kilencven napot ésszerű keretek között lerövidítse, de ebben nem alakult ki többségi álláspont. Elmondta, hogy május 14-ig a pártszervezetek elkészítik állásfoglalásaikat az értékelésről, az ellenzéki stratégiáról, és a feladatokról.

Mindezt a választmány ülésén vitatják meg, amely végül is nem a korábban tervezett időpontban pünkösdkor, hanem május 15-én lesz. Ekkor dönt a testület arról is, hogy a teljes tisztújítás az önkormányzati választások előtt vagy után legyen.


KAPCSOLÓDÓ HANG:
Hanganyag
A böngészője nem támogatja a HTML5 lejátszást