Bajnai Gordon próbál lelket önteni a szocialistákba

Infostart
2010. május 6. 18:20
E-mailben köszönte meg a miniszterelnök a szocialistáknak, hogy az elmúlt egy évben kitartottak a válságkezelés mellett - értesült a távirati iroda. Bajnai Gordon szerint a népszerűségvesztésnek előbb-utóbb meglesz az eredménye.

Elbúcsúzott a kormányfő az MSZP országgyűlési, megyei közgyűlési és önkormányzati képviselőitől, valamint a szocialista polgármesterektől. Bajnai Gordon elektronikus levelet írt az MSZP-s elöljárókhoz, mivel a választásoknak vége, és hamarosan az új kormány is megalakul.

A miniszterelnök a levélben megköszönte, hogy a szocialisták kiálltak mellette, és segítségére voltak a válságkezelésben. Bajnai Gordon azt írta, a kabinet az elmúlt évben olyan politikát folytatott, amiről biztosan tudhatta mindenki, hogy rövidtávon népszerűségvesztéssel jár, és nem hoz gyors választási sikert, de a kormány és az MSZP önös érdeket félretéve, a következményeket és a népszerűtlenséget vállalva dolgoztak együtt.

Bajnai Gordon szerint a szocialistáknak köszönhetően "az új kormány úgy veheti át a kormányrudat, hogy a szekér nem a szakadék szélén egyensúlyozik, hanem a növekedés nehéz, de jó irányba tartó útján halad". A miniszterelnök azt írta, biztos abban, hogy a politikai áldozatvállalás előbb-utóbb megtérül majd.

Bajnai Gordon a levelében próbált lelket önteni a szocialistákba. Bár a mostani helyzet elkeseredésre adhat okot sokaknak, de szerinte számos lehetőséget is rejt magában. Lehetőséget a tanulságok és a kudarcok számbavételére, és arra, hogy a magyar baloldal megtisztulhasson. Biztatásképpen a kormányfő azt kívánta az MSZP-nek, hogy a jövőben is ugyanolyan intenzitással szolgálja az ország hosszú távú érdekeit, mint az elmúlt egy évben.


KAPCSOLÓDÓ HANG:
Hanganyag
A böngészője nem támogatja a HTML5 lejátszást