Mesterházy Attila így állítja talpra az MSZP-t

InfoRádió / MTI
2010. május 1. 14:09
A szocialista listavezető a városligeti majálison azt mondta: az MSZP megértette, hogy változnia és változtatnia kell. A legfontosabb politikai feladat, hogy visszaszerezzük a választók bizalmát, amit vissza fogunk szerezni - jelentette ki.

A legfontosabb politikai feladat, hogy visszaszerezzük a választók bizalmát, amit vissza fogunk szerezni - jelentette ki Mesterházy Attila.

Véleménye szerint a változást és a jövő építését azonnal meg kell kezdeni. Mint mondta, először alapos és őszinte értékelésre van szükség, majd ennek bázisán az új baloldali politika lényegének, tartalmának és stílusának meghatározására.

Az értékeléssel kapcsolatban kiemelte: elmegy minden olyan balodali közösséghez, ahová hívják. "Kíváncsi vagyok elvtársaim és barátaim véleményére" - fogalmazott. Mint leszögezte, a vitákat nem lehet megspórolni, de el kell kerülni, hogy ezek vég nélkülivé, vagy parttalanná váljanak.

Az új baloldali politikai stílusról azt mondta: keménynek és kritikusnak kell lenni, de nemet mondani nem elég, alternatívát is kell kínálni. Meg kell mutatni, hogy az MSZP nem fél, bennünket nem lehet megalázni vagy megtörni - jelentette ki.

Mesterházy Attila jelezte, az MSZP konstruktív ellenzéki párt lesz, de a konstruktivitás nem automatikus. Minden esetben megvizsgáljuk, hogy a javaslat az emberek érdekeit szolgálja-e, és megfelel-e az értékrendünknek - hangsúlyozta.

Bejelentette: a hétfőn megalakuló új MSZP-frakció a következő években nem hoz döntéseket a szakszervezetek és az érdekképviseletek nélkül. Kitért arra is, hogy a parlamentben a munkavállalók, a bérből és fizetésből élők, a nyugdíjasok, illetve a diákok érdekeit képviselik majd.

A szocialista listavezető a családjával érkezett a rendezvényre, felesége és két gyermeke a színpadra is felkísérte.

Az MSZP városligeti majálisán az MSZP több vezető politikusa is részt vett: Lendvai Ildikó távozó pártelnök, Kiss Péter alelnök és Simon Gábor választmányi elnök, illetve számos fővárosi szocialista politikus.