eur:
395.5
usd:
366.67
bux:
65553.67
2024. március 28. csütörtök Gedeon, Johanna

Nyolc részre osztják majd az MSZP-frakciót

A tervek szerint a jelenlegi munkacsoporti rendszer helyett kabinetrendszerben működne a jövőben az MSZP-frakció - tudta meg az MTI pénteken. A frakciószabályzat-tervezet szerint a képviselőcsoport nyolc szakmai kabinetet hozna létre.

Az MSZP képviselőcsoportja hétfőn tartja alakuló ülését, az elképzelések szerint ott döntenek Mesterházy Attila újbóli frakcióvezetővé választásáról, valamint a frakciószabályzat elfogadásáról.

Az MTI birtokába került szabályzat-tervezet szerint a kabinet lenne a frakció működésének alapvető szervezeti formája. A nyolc kabinet nem igazodna az Országgyűlés bizottsági rendszeréhez; létrejönne a gazdasági, a fenntartható fejődési, a biztonságpolitikai, a társadalompolitikai, a humán, az önkormányzati, a közjogi és a külügyi kabinet.

A frakció tagjai szabadon választhatják meg, hogy mely kabinetben kívánnak dolgozni, de a frakcióelnökség is felkérhet képviselőket, hogy vegyenek részt egy-egy kabinet munkájában. A szabályzat-tervezet szerint a kabinet tagjai saját maguk választanak elnököt, és a kabinetvezető javaslatára helyettest is választanak. A kabinet szakagázati csoportot, kollégiumot hozhat létre, erről az elnökség a kabinetvezető javaslatára dönt.

A kabinet feladatai a következők lennének: a szakterületéhez tartozó törvényjavaslatokról, indítványokról tárgyal; javasolja, miként szavazzon azokról majd a frakció; módosító javaslatok megtárgyalása, azok kezdeményezése; saját kezdeményezések megfogalmazása; parlamenti vitában való felszólalók kijelölése; kommunikációs terv készítése; interpellációk, kérdések kidolgozása; szakmai szervezetekkel való kapcsolattartás.

A tervezet szerint a kabinet a döntéseit szótöbbséggel alakítja ki.

Az MSZP-frakció 59 fővel alakul meg hétfőn.

Címlapról ajánljuk
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.03.28. csütörtök, 18:00
Havasi Katalin
a Házi Gyermekorvosok Egyesületének elnöke
Durvul a nyilatkozatháború a moszkvai merénylet körül, újfajta bombát vethetett be Oroszország – Háborús híreink csütörtökön

Durvul a nyilatkozatháború a moszkvai merénylet körül, újfajta bombát vethetett be Oroszország – Háborús híreink csütörtökön

Marija Zaharova, az orosz külügyminisztérium szóvivője azt mondta, az Iszlám Államnak nem voltak meg a képességei egy a krasznogarszkihoz hasonló terrortámadás kivitelezésére, és Ukrajnára és a Nyugatra igyekezett terelni a gyanút. Kirilo Budanov, az ukrán katonai hírszerzés feje úgy nyilatkozott, Oroszországnak legkésőbb február közepe óta tudomása volt a készülő támadásról, ennek ellenére nem tettek semmit. A harkivi rendőrség vezetője szerint Oroszország egy új típusú irányított bombát vethetett be a városban szerdán, az UMPB D-30-at.

EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×