eur:
394.24
usd:
369.95
bux:
65045.06
2024. április 20. szombat Tivadar

Hogyan tud megújulni az MSZP a régi vezérkarával és Gyurcsánnyal?

Nem kizárt, hogy a Magyar Szocialista Párt úgy is képes lesz teljesen megtisztulni, hogy nagy öregjei továbbra is ott lesznek a parlamenti frakcióban - nyilatkozta az InfoRádiónak Héjj Dávid. A Századvég Alapítvány tudományos munkatársa szerint szinte biztos, hogy Gyurcsány Ferenc visszatér a reflektorfénybe, csak az a kérdés, posztot is kap-e, vagy csak a hatalmát terjeszti ki az új pártvezetőségre.

Elég beszédes, hogy az előző Országgyűlésben százkilencven képviselője volt a szocialistáknak, most pedig csupán ötvenkilencen lesznek - mondta Héjj Dávid az InfoRádiónak.

A Századvég Alapítvány munkatársa szerint kérdés, hogy a párt úgy is tud-e változtatni mostani helyzetén, hogy a frakcióban ül a teljes korábbi vezérkar. Az is érdekes lehet, hogy miként változtatnak az ideológiájukon a szocialisták - tette hozzá.

Héjj Dávid kijelentette: sok vezető MSZP-s politikus hitele elveszett a korábbi időszakban. Az elemző úgy véli, nem kizárt, hogy nehezen bár, de ennek ellenére tudják majd kezelni ezt a bizalomvesztést.

Gyurcsány Ferenc visszatérésének esélyeiről a Századvég munkatársa azt mondta: látszik valami mozgás a háttérben, de nem szabad elfelejteni, hogy a volt miniszterelnökkel szemben is komoly fenntartások alakultak ki az össztársadalomban és a szocialista párt támogatói között is.

Ennek ellenére Gyurcsány mindenképpen újra szerepet vállal majd a politikában, és aktív ellenzéki akar lenni a következő ciklusban. Kérdés, hogy ezt valamilyen pozícióban teszi-e, vagy úgy, hogy kiterjeszti a befolyását a párt vezetőire - szögezte le Héjj Dávid.

Hanganyag: Nagy Tamás

KAPCSOLÓDÓ HANG
Címlapról ajánljuk

Harry hercegi címe bánhatja, hogy állandó amerikai lakos lett

Harry herceg, III. Károly angol király kisebbik fia hivatalosan is felszámolta kapcsolatait Nagy-Britanniával. Így értékelik a szigetországban a lépését, hogy az Egyesült Államokat jelölte meg állandó lakhelyeként. Felmerült, hogy emiatt elveszítheti hercegi címét.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.04.22. hétfő, 18:00
Dobrowiecki Péter Lengyelország-szakértő, az MCC Magyar-Német Intézet kutatási vezetője
Mitrovits Miklós történész, Lengyelország-szakértő
EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×