Inforádió

Meghallgatom Élő adás

Hogyan tud megújulni az MSZP a régi vezérkarával és Gyurcsánnyal?

Inforádió

Meghallgatom Élő adás
  • Legfrissebb hírek
  • Közlekedési hírek
  • Időjárásjelentés
  • Orvosmeteorológia
  • Sporthírek
  • Gazdasági hírek
Nem kizárt, hogy a Magyar Szocialista Párt úgy is képes lesz teljesen megtisztulni, hogy nagy öregjei továbbra is ott lesznek a parlamenti frakcióban - nyilatkozta az InfoRádiónak Héjj Dávid. A Századvég Alapítvány tudományos munkatársa szerint szinte biztos, hogy Gyurcsány Ferenc visszatér a reflektorfénybe, csak az a kérdés, posztot is kap-e, vagy csak a hatalmát terjeszti ki az új pártvezetőségre.

Elég beszédes, hogy az előző Országgyűlésben százkilencven képviselője volt a szocialistáknak, most pedig csupán ötvenkilencen lesznek - mondta Héjj Dávid az InfoRádiónak.

A Századvég Alapítvány munkatársa szerint kérdés, hogy a párt úgy is tud-e változtatni mostani helyzetén, hogy a frakcióban ül a teljes korábbi vezérkar. Az is érdekes lehet, hogy miként változtatnak az ideológiájukon a szocialisták - tette hozzá.

Héjj Dávid kijelentette: sok vezető MSZP-s politikus hitele elveszett a korábbi időszakban. Az elemző úgy véli, nem kizárt, hogy nehezen bár, de ennek ellenére tudják majd kezelni ezt a bizalomvesztést.

Gyurcsány Ferenc visszatérésének esélyeiről a Századvég munkatársa azt mondta: látszik valami mozgás a háttérben, de nem szabad elfelejteni, hogy a volt miniszterelnökkel szemben is komoly fenntartások alakultak ki az össztársadalomban és a szocialista párt támogatói között is.

Ennek ellenére Gyurcsány mindenképpen újra szerepet vállal majd a politikában, és aktív ellenzéki akar lenni a következő ciklusban. Kérdés, hogy ezt valamilyen pozícióban teszi-e, vagy úgy, hogy kiterjeszti a befolyását a párt vezetőire - szögezte le Héjj Dávid.

Hanganyag: Nagy Tamás