Ez az MSZP megújulásának stratégiai jelszava!

InfoRádió / MTI
2010. április 30. 15:40
Lendvai Ildikó szerint május elseje az újrakezdés lehetőségét is jelenti, ezért szombaton a szocialisták által szervezett majálisokon "zászlót bontanak" és elmondják, hogyan képzelik Magyarország és az MSZP megújulását, jövőjét. "Holnap azt mondjuk: fel a fejjel, baloldal - készülj a megújulásra, MSZP!"

Lendvai Ildikó, az MSZP elnöke pénteken közleményben azt írta: a majálisokon arról fognak beszélni, mit tanultak a hibáikból, és azt is, hogy mire büszkék.

"Elmondjuk mindenkinek, hogy az ellenzék legerősebb pártjaként továbbra is mi képviseljük a baloldal, a demokrácia és a haladás eszméjét, hogy miként akarunk nyitott, nemzeti, demokratikus és karakteresen baloldali néppárttá válni" - fogalmazott a leköszönő pártelnök.

Az MSZP elnöke szerint arról is szólnak majd, hogyan akarnak a munka becsületéért, a munkájukból és nyugdíjukból élők, a munkát keresők érdekében politizálni, és azokért, akik csak saját munkájukra és a közösség összefogására, szolidaritására számíthatnak.

"Holnap azt mondjuk: fel a fejjel, baloldal - készülj a megújulásra, MSZP!" - áll a közleményben, utalva arra, hogy május elseje mindig is fontos dátum volt az MSZP életében, sok éven át ez a nap elsősorban a munka és a szolidaritás ünnepét jelentette, ma emellett az újrakezdés, az újraindítás lehetőségét is.