Inforádió

Meghallgatom Élő adás

Vona köti magát a mellényhez, de nem lesz jobbikos \"köpenyviselet\"

Inforádió

Meghallgatom Élő adás
  • Legfrissebb hírek
  • Közlekedési hírek
  • Időjárásjelentés
  • Orvosmeteorológia
  • Sporthírek
  • Gazdasági hírek
Vona Gábor közlése szerint az európai parlamenti mandátumáról lemondó Balczó Zoltán helyét Kovács Béla, a Jobbik külügyi bizottságának vezetője foglalhatja el. Továbbra is vállalom, hogy ott gárdamellényben fogok megjelenni - válaszolta Vona Gábor arra a kérdésre, vesznek-e fel valamilyen egyenöltözetet a képviselőcsoport tagjai az új törvényhozás alakuló ülésén.

Formálissá teszik a brüsszeli Jobbik-képviselőkkel meglévő kapcsolatot - hangzott el. Ennek érdekében később négy szakmai koordinátort neveznek meg, hogy "a szükséges lépések minél gyorsabban és olajozottabban történhessenek meg", így is minél nagyobb hangsúlyt helyezve a nemzeti sorskérdéseire, különösen a magyar EU-elnökség idején.

A pártelnök-frakcióvezető közlése szerint a frakció tagjai megerősítették január 16-án a Szent Koronára tett esküjüket, valamint esküokmányt írtak alá, amelyben egyebek között vállalták: ha a Jobbik országos elnöksége kétharmados szavazati aránnyal úgy dönt, hogy alkalmasságát, hitelességét vesztette a képviselő, akkor az visszaadja mandátumát.

"Továbbra is igen, vállalom, hogy ott gárdamellényben fogok megjelenni" - válaszolta Vona Gábor arra a kérdésre, vesznek-e fel valamilyen egyenöltözetet a képviselőcsoport tagjai az új törvényhozás alakuló ülésén, de - mint mondta - "nem készülünk semmiféle köpenyviselésre".

Önkormányzati választási esélyeikről szólva kijelentette, úgy érzi, áprilisban nem merítették még ki a Jobbikban rejlő tartalékokat.