Gyurcsány meghatározza az MSZP erőközpontját

InfoRádió / MTI
2010. április 29. 13:54
Felhívásának egy nappal ezelőtti meghirdetése óta már mintegy ötszázan jelentkeztek Gyurcsány Ferencnél, hogy elmondják véleményüket az általa tervezett értékelés kapcsán. Gyurcsány hangsúlyozta: az MSZP-nek egy központja van, az a központ amelyet a kongresszus által választott elnökség és a választók bizalmából felálló frakció együttesen jelent. Más erőközpont nincs - szögezte le.

Ezt a volt kormányfő közölte csütörtökön az MTI kérdésére. Gyurcsány Ferenc az MTI-nek hétfőn adott interjújában jelentette be, hogy még az MSZP júniusi kongresszus előtt átfogó, írásos értékelést fog közzétenni az elmúlt évekről, valamint javaslatokat kíván megfogalmazni a következő hónapokra és évekre.

Közölte azt is, hogy mielőtt az értékelését véglegesítené, konzultálni fog a párt helyi szervezeteinek vezetőivel, tagjaival és megbeszélést fog folytatni a balliberális progresszió jó néhány jeles képviselőjével is.

A volt kormányfő szerdán hirdette meg, hogy beleépítené a párttagok véleményét is az értékelésbe. Internetes naplójában egy e-mail címet is közzétett, amelyen várja azok jelentkezését, akik találkozni szeretnének vele egy nem nyilvános beszélgetésen.

A korábbi pártelnök csütörtökön az MTI-nek elmondta: a jelentkezőknek a jövő hét elején elküldik az általa készített értékelést, és egy héttel később a személyes találkozókra is sor kerülhet.

Arra a kérdésre, igaz-e, hogy több városi szocialista vezető írásban jelezte neki, hogy ha rövid időn belül "nem tér vissza" valamelyik vezető tisztségbe, kilépnek a pártból, azt válaszolta: nem szokatlan hogy vezető politikusok - nemcsak ő, hanem mások is - kapnak leveleket a támogatóiktól, néhány ezek közül pedig erős érzelmi ragaszkodást fejez ki. Mint mondta, elérnek hozzá ilyen levelek és szóbeli közlések, de ezeket próbálja a helyükön kezelni. Megfontolásra és maradásra kérem az engem támogatókat, én ebből nem kívánok politikát építeni - jelentette ki.

Gyurcsány Ferenc hangsúlyozta azt is: az MSZP-nek egy központja van, az a központ amelyet a kongresszus által választott elnökség és a választók bizalmából felálló frakció együttesen jelent. Más erőközpont nincs - szögezte le.