eur:
393.94
usd:
367.76
bux:
0
2024. április 25. csütörtök Márk

Holnap délelőtt fogadja Sólyom László államfő Orbán Viktort

Holnap délelőtt 10 órakor fogadja Sólyom László államfő Orbán Viktort, a Fidesz-KDNP pártszövetség miniszterelnök-jelöltjét. A Köztársasági Elnöki Hivatal tájékoztatása szerint a találkozó után a résztvevők közös sajtónyilatkozatot tesznek.

Korábban a hivatal azt közölte: az államfő május 14-ére tervezi összehívni az Országgyűlés alakuló ülését. A tájékoztatás szerint a végleges időpontot Sólyom László akkor állapítja meg, ha megszületik a választások jogerős eredménye. A Fidesz elnöke tegnap azt mondta: a párt új parlamenti képviselőcsoportjának vezetésére Lázár Jánost, Hódmezővásárhely polgármesterét kéri fel, de az új kabinet összetételéről csak Sólyom László köztársasági elnök kormányalakításra vonatkozó felkérése és az egyeztetések megkezdése után nyilatkozik.

Az előzetes végeredmény alapján a Fidesz-KDNP-nek több mint kétharmados többsége lesz az új parlamentben; ez 263 mandátumot jelent. Az MSZP 59, a Jobbik 47, az LMP pedig 16 képviselőt küldhet az új Országgyűlésbe.

Címlapról ajánljuk
Elemző: az ellenzék erőre kapott, és kezdi elhinni, hogy nem legyőzhetetlen Erdogan

Elemző: az ellenzék erőre kapott, és kezdi elhinni, hogy nem legyőzhetetlen Erdogan

Recep Tayyip Erdogan pártjának veresége a helyhatósági választásokon elsősorban a rossz török gazdasági helyzet következménye – mondta az InfoRádióban a Nemzeti Közszolgálati Egyetem John Lukács Intézetének tudományos munkatársa. Pénzváltó Nikolett arról is beszélt, hogy az ellenzék jelentős visszaigazolást kapott arra, hogy lehet esélye a győzelemre a következő államfőválasztáson.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.04.25. csütörtök, 18:00
Bóka János
európai uniós ügyekért felelős miniszter
EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×