Az MSZP elnöksége Mesterházyt javasolja frakcióvezetőnek

InfoRádió / MTI
2010. április 27. 16:03
Az MSZP elnöksége egyhangúlag Mesterházy Attila listavezetőt javasolja parlamenti frakcióvezetőnek; a döntést a megyei elnökök is támogatták. A kongresszust június elején tartják a szocialisták.

Lendvai Ildikó pártelnök a több órás elnökségi és megyei elnöki tanácskozások után tartott sajtótájékoztatón kedden Budapesten elmondta: a képviselőcsoport alakuló ülése május 3-án lesz, ezen megvitatják a politikai feladatokat, elfogadják a szervezeti és működési szabályzatot, valamint megválasztják az új frakcióvezetőt.

Kitért arra: az elnökség kezdeményezte kongresszus összehívását június első hétvégéjére, és megindította az ehhez szükséges pártkonzultációt. A beérkező véleményeket a május 21 vagy 22-én megtartandó választmány összegzi.

A pártelnök tájékoztatása szerint a kongresszus napirendjén a politikai értékelés, az ellenzéki politika aktuális feladatainak meghatározása, az önkormányzati választások előkészítése, új alapszabállyal kapcsolatos feladatok, a teljes, felmenő rendszerű tisztújítás feladatai, valamint az új pártelnök megválasztása szerepel.


KAPCSOLÓDÓ HANG:
Nagy Tamás összefoglalója
A böngészője nem támogatja a HTML5 lejátszást