eur:
394.09
usd:
365.69
bux:
0
2024. március 29. péntek Auguszta

Török Gábor: Egymással vetélkednek majd a vesztesek

Mostantól lesz érdekesebb a magyar politika - vélekedett a Vision Politics igazgatója. Török Gábor az InfoRádiónak elmondta: a három vesztes pártnak csupán egyetlen közös érdeke lesz, az, hogy a kormánypárt hatalmát gyengítsék. Viszont egymásnak is ellenfelei lehetnek abban, hogy ki legyen a következő választáson a Fidesz első számú kihívója - tette hozzá.

Gyökeres változás várható a magyar politikában a kormány és az ellenzék részéről is, ez pedig a korábbinál érdekesebbé teszi majd a közéletet - szögezte le Török Gábor.

Bár nem volt eleve elrendelve a végeredmény, az első forduló után már erre mutattak a jelek - közölte a politológus. Szerinte a Fidesz elsöprő sikerét egyrészt a politikai ellenfelei tehetetlenségének köszönheti, illetve annak, hogy a két forduló között személyesen keresték fel szavazóikat.

Miután egyetlen abszolút győztese van a választásnak, a vereség a többi parlamentbe jutott párt között oszlik meg - mutatott rá a politológus.

Az elemző kifejtette: a szocialisták legfeljebb két helyen szerezhetnek egyéni mandátumot, a Jobbiknak ez önállóan ez sehol sem sikerült, jóllehet az edelényi mandátumot a saját számlájukra írhatják, és az LMP-s szavazók is elfogytak a második fordulóra.

Nem tartja egységesnek a Fidesz ellenzékét Török Gábor, viszont úgy gondolja, hogy mindannyiuknak egy közös érdeke, hogy a kormánypárt hatalmát gyengítsék.

Azt azonban még nem lehet látni, hogy ki lehet az első számú kihívója a Fidesznek a következő parlamenti választáson. Emiatt a három ellenzéki párt egymásnak ellenfele is lehet, és így várhatóan igen aktívak lesznek - tette hozzá a Vision Politics igazgatója.

Hanganyag: Szépvölgyi István

KAPCSOLÓDÓ HANG
Címlapról ajánljuk
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.04.02. kedd, 18:00
Káel Csaba
a MÜPA vezérigazgatója, filmügyi kormánybiztos
Külső segítséggel pörgetnék fel az ukrán fegyvergyártást, Oroszország elleni háborúhoz fegyverkezik a NATO-tagállam – Háborús híreink pénteken

Külső segítséggel pörgetnék fel az ukrán fegyvergyártást, Oroszország elleni háborúhoz fegyverkezik a NATO-tagállam – Háborús híreink pénteken

Kijevnek több fegyverre van szükség, Lengyelország és Ukrajna ezért azt tervezi, hogy közös fegyvergyártó vállalatokat létesítenek a két ország területén - jelentette be Denisz Smihal ukrán kormányfő csütörtökön Varsóban, a lengyel hivatali partnerével közös sajtóértekezleten. Martin Herem, az észt fegyveres erők főparancsnoka bejelentette, országának két év alatt meg kell kétszereznie a védelemre fordított összegeket, hogy elegendő lőszert halmozhasson fel ahhoz, hogy döntő vereséget mérjen egy orosz inváziós erőre – írja a Reuters. Cikkünk folyamatosan frissül.

EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×