Inforádió

Meghallgatom Élő adás

Lendvai Ildikó: \"A Fideszre voksolók másképp értelmezik a demokráciát\"

Inforádió

Meghallgatom Élő adás
  • Legfrissebb hírek
  • Közlekedési hírek
  • Időjárásjelentés
  • Orvosmeteorológia
  • Sporthírek
  • Gazdasági hírek
Késztetni, ösztönözni fogja az MSZP a Fideszt a jó kormányzásra és ha lehet, akkor belekényszeríti a demokrácia tiszteletébe - mondta Lendvai Ildikó, a szocialista párt lemondott elnöke.

A kétharmados többség veszélyes lehetőség, amellyel lehet jól és rosszul élni. Az MSZP nem abban érdekelt, hogy a Fidesz rosszul kormányozzon, éppen ezért nem kíván senkinek a nyakába lihegni, de minden lehetséges eszközzel készteti, ösztönzi, ha lehet, belekényszeríti a pártot a jó kormányzásba és a demokrácia tiszteletére - mondta az InfoRádiónak a Magyar Szocialista Párt lemondott elnöke.

Az MSZP a Parlamentben őrködik majd a demokratikus nyilvánosság meglétén, és ha szükséges, figyelmezteti a Fideszt arra, hogy a választói támogatottsága elég volt a kétharmados többséghez, de nem az az ország száz százalékának teljes ismeretéhez - fűzte hozzá Lendvai Ildikó.

A politikus arról is beszélt: kampányukban azokat a választókat próbálták megszólítani, akik a szocialistákkal egyformán értelmezik a demokratikus többpártrendszer fogalmát, és úgy gondolják, hogy szükség van erős ellenzékre. Az ő nevükben, az ő érdekükben és az ő értékeik mentén fognak politizálni - jegyezte meg.

Lendvai Ildikó úgy fogalmazott: semmi oka azt feltételezni, hogy az ország többsége nem demokráciát akar. Mint mondta, a Fideszre voksolók másképp értelmezik a demokráciát és nem gondoltak bele abban, milyen fontos a demokratikus ellenzék szerepe.

Lemondásáról szólva Lendvai Ildikó közölte: legkorábban május végére vagy június elejére tudnak kongresszust összehívni, ahol megválasztják az MSZP új elnökét.