eur:
393.43
usd:
366.97
bux:
66401.21
2024. április 25. csütörtök Márk

Gyurcsány: Az MSZP a balközép nyitott néppártja legyen!

Az MSZP új vezetését, az elnököt és a párt elnökségét egyszerre, közös értékelés és a jövőre vonatkozó döntések meghozatala után kellene megválasztani. Erről Gyurcsány Ferenc volt kormányfő beszélt a távirati irodának adott interjúban.

A politikus úgy fogalmazott: átfogó megújulásra van szüksége a Magyar Szocialista Pártnak, és a jövőt sokakra kell építeni, ezért az lenne a legcélszerűbb, ha más-más személyek töltenék be a pártelnöki, a frakcióvezetői és a parlamenti alelnöki posztot. Úgy vélte: ha az elnök lemond, akkor az elnökhelyettesek egyike teljes hatáskörrel vezetheti a pártot a kongresszusig, amelyet még az önkormányzati választás előtt meg lehetne tartani. Gyurcsány Ferenc hangsúlyozta: el fogja mondani, hogy mit gondol az elmúlt évekről, és nem fogja megkerülni azt sem, hogyan látja a saját szerepét. A volt miniszterelnök szerint a párt megújítása során nem lehet más a cél, mint hogy az MSZP a balközép nyitott néppártja legyen, amely alkalmas az ország kormányzására, és a jobboldal leváltására.

Címlapról ajánljuk
Elemző: az ellenzék erőre kapott, és kezdi elhinni, hogy nem legyőzhetetlen Erdogan

Elemző: az ellenzék erőre kapott, és kezdi elhinni, hogy nem legyőzhetetlen Erdogan

Recep Tayyip Erdogan pártjának veresége a helyhatósági választásokon elsősorban a rossz török gazdasági helyzet következménye – mondta az InfoRádióban a Nemzeti Közszolgálati Egyetem John Lukács Intézetének tudományos munkatársa. Pénzváltó Nikolett arról is beszélt, hogy az ellenzék jelentős visszaigazolást kapott arra, hogy lehet esélye a győzelemre a következő államfőválasztáson.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.04.25. csütörtök, 18:00
Bóka János
európai uniós ügyekért felelős miniszter
EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×