Európai Néppárt: korszakhatár a Fidesz győzelme

InfoRádió / MTI
2010. április 26. 13:07
Korszakhatár Magyarország történelmében a Fidesz választási győzelme - állapította meg hétfői nyilatkozatában Joseph Daul, az Európai Parlament (EP) néppárti frakciójának vezetője.

"A Fidesz elsöprő győzelme elhozza a siker időszakát az országnak" - vélekedett a francia politikus, hozzátéve, hogy a kiemelkedően magas támogatottság "a magyar polgárok 20 éve nem látott egységéről tesz tanúbizonyságot".

Daul szerint az elmúlt nyolc év szocialista kormányzása komoly gazdasági, szociális és morális károkat okozott Magyarországnak.

"A hazugság, korrupció és sikertelenség korszakának véget kellett érnie. A választási eredmények egyértelműen megmutatják, hogy a magyar polgárok szakítani akarnak ezzel a korszakkal, és tisztességes, sikeres, erős kormányt akarnak" - fogalmazott a jobbközép, kereszténydemokrata irányzatú néppárti EP-frakciónak - az Európai Parlament legnagyobb létszámú képviselőcsoportjának - az elnöke.

Meggyőződését hangoztatta, hogy Orbán Viktor - az Európai Néppárt alelnöke - mind Magyarország, mind Európa kölcsönös érdekeivel összhangban fog kormányozni.

"Bizonyos vagyok abban, hogy Orbán Viktor vezetésével Magyarország újra a siker és gyarapodás országává válik, és az ország visszaszerzi elvesztett hírnevét, Európában betöltött szerepét" - hangsúlyozta Joseph Daul.