Inforádió

Meghallgatom Élő adás

Die Presse: "A féljetek Orbán Viktortól hangulatot a szocialisták terjesztették külföldön"

Inforádió

Meghallgatom Élő adás
  • Legfrissebb hírek
  • Közlekedési hírek
  • Időjárásjelentés
  • Orvosmeteorológia
  • Sporthírek
  • Gazdasági hírek
Ki fél Orbán Viktortól? - címmel közölt kommentárt hétfői számában a Die Presse osztrák lap.

Nem kell félni Orbán Viktortól - válaszolt saját kérdésére a konzervatív napilap munkatársa. Először ki kell várni, mihez kezd a Fidesz elnöke a kétharmados többség birtokában, s csak azután kell ítélni.

A "féljetek Orbán Viktortól hangulat", amelyet mindenekelőtt a választáson súlyos vereséget szenvedő szocialisták terjesztettek a határokon át, talán még kitart egy ideig, de el fog párologni. A magyar választó szólt, szabadon és igazságosan, és több mint egyértelmű felhatalmazással látta el Orbánt - fogalmazott.

Hogy mihez kezd Orbán ezzel a felhatalmazással, az az ő dolga - írta a szerző. Az ellenzékben töltött nyolc év alatt jogosan ébredtek kételyek a Fidesz elnökének politikai nagyságát illetően. Orbánban túlteng a becsvágy, makacs, kőkemény és "hiperpatrióta", de ezek a tulajdonságok önmagukban nem rosszak egy politikusnál. Aki találkozott vele, az tudja, hogy borotvaéles eszű, káprázatos taktikus, és nagyon meggyőző tud lenni. Olyan "telivér politikus", amilyenből nem sok létezik.

Egyáltalán nem kell félni Orbántól, előbb meg kell figyelni, mit ér el a rendelkezésére álló túlnyomó többséggel a belpolitikában, és valóban provokálni akarja-e Magyarország ideges szomszédait - vélekedett a Die Presse kommentátora. Mindenesetre sok szól amellett, hogy Orbán sokkal hamarabb elbánik a "Magyarországot mostanában bejáró jobboldali radikális kísértettel", mint az eddigi szocialista kormányok tennék.