Vona Gábor: a Jobbik óriási meglepetést okoz majd a parlamentben

Infostart
2010. április 25. 20:59
A Jobbik óriási meglepetést okoz majd a magyar Országgyűlésben, olyat, amelyet ez az ország már nagyon régen nem látott - jelentette ki Vona Gábor, a Jobbik elnöke vasárnap esti sajtótájékoztatóján.

A Jobbik az általuk legsürgetőbbnek tartott kérdésekben hajlandó együttműködni a Fidesszel a következő Országgyűlésben.

Vona Gábor a Jobbik miniszterelnök-jelöltje vasárnap esti sajtótájékoztatóján négy ilyen feladatot nevezett meg: az adócsökkentést, a "kilakoltatás rémétől fenyegetett családok megmentését", a közbiztonság megerősítését, valamint az elszámoltatás véghezvitelét.

Mi ugyanazt fogjuk csinálni, mint a választások előtt, nem fogjuk elfelejteni az ígéretünket, nem fogunk megváltozni, nem csapjuk be a szavazóinkat, hanem "továbbra is járni fogunk azon az egyenes, őszinte, bátor, igaz és magyar úton, amelyen (...) közel egymillió magyar ember jár velünk együtt" - fogalmazott a pártelnök.

Mint mondta, hatvan év után végre egy olyan párt került a magyar Országgyűlésbe, amely ténylegesen alulról szerveződik. Ilyen jellegű áttörést nemzeti párt még nem ért el, és most megjelenik "a nép hangja és akarata" - tette hozzá.

Vona Gábor gratulált az országgyűlési választásokon elért eredményeihez Molnár Oszkárnak, aki közlése szerint a Jobbik támogatásával szerez az edelényi választókörzetben az előzetes eredmények szerint egyéni mandátumot, s gratulált a Fidesznek is.

A Fidesz-KDNP pártszövetség kétharmados eredményéről azt mondta: a Jobbik nagy veszélynek tartja, ha egy párt a saját érdekei szerint alakíthatja át az ország közjogi berendezkedését.

A Jobbik elnöke közölte: a párt a négy legsürgetőbb feladatnak az adócsökkentést, a kilakoltatások megakadályozását, a közbiztonság erősítését és az elszámoltatást tartja.


KAPCSOLÓDÓ HANG:
Vona Gábor
A böngészője nem támogatja a HTML5 lejátszást