eur:
393.08
usd:
367.46
bux:
0
2024. április 24. szerda György

Rendben megkezdődött az országgyűlési képviselő-választás második fordulója

Minden szavazókörben rendben megkezdődött az országgyűlési képviselő-választás második fordulója - közölte az Országos Választási Iroda vezetője. Virág Rudolf elmondta: az urnákhoz mintegy két és fél millió szavazót várnak este 7 óráig. Hozzátette: a voksoláshoz személyazonosító okmányra és lakcímigazolványra van szükség. A mai fordulóban összesen 121 mandátum sorsa dől el, ebből 57-et egyéni választókerületekben lehet elnyerni. Virág Rudolf hangsúlyozta: a választás akkor érvényes, ha a szavazásra jogosultak több mint negyede elmegy voksolni, a mandátumot pedig az nyeri, aki a legtöbb szavazatot kapja

 Az 57 választókerület 3150 szavazóköre este 7-ig várja a választópolgárokat. A főváros 32 választókerületéből 21-ben tartanak szavazást. Az igazolással voksolók rövidebb adminisztrációra számíthatnak, mint az első fordulóban, miután az Országos Választási Iroda több intézkedéssel próbálta csökkenteni az esetlegesen ismét kialakuló sorban állás idejét. A második fordulóban 391 igazolással voksolásra kijelölt szavazókörben lesz szavazás, ebből 9-ben várható 500 vagy annál több ilyen voksoló. Az április 11-ei első fordulóban 119 egyéni és 146 területi listás mandátumot osztottak ki.

Címlapról ajánljuk
Már a választók egyharmada sem szavazna a német koalícióra

Már a választók egyharmada sem szavazna a német koalícióra

Eddig sem szárnyalt a német koalíció az elmúlt egy évben végzett felmérések szerint, de most tovább csökkent a kormánypártok támogatottsága. A romló gazdasági helyzet és az ezzel kapcsolatos heves koalíciós viták szinte napról napra ássák alá a kormány népszerűségét.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.04.24. szerda, 18:00
Isépy Tamás a Századvég makrogazdasági üzletág vezetője
Madár István a Portfolio vezető elemzője
EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×