Orbán: Megbukott a hatalommal visszaélő oligarchák rendszere

Infostart
2010. április 25. 21:10
Több ez, mint a hatodik szabad választás, ez forradalom volt a szavazófülkékben - mondta Orbán Viktor a Vörösmarty téren. A Fidesz elnöke szerint a magyar választók megbuktatták a hatalommal visszaélő oligarchák rendszeré, és mostantól a nemzeti együttműködés lesz a mérce.

Örömmel jelentem, hogy a mai oxigénpalack nélküli csúcstámadás sikerült - mondta a Vörösmarty téren Orbán Viktor, aki hozzátette: a Fidesz-KDNP a mandátumok 68 százalékát szerezte meg.

Magyarország a mai napon megerősítette a demokrácia melletti elkötelezettségét és helyét az Európai Unióban. Köszönet minden magyar embernek, de különösen azoknak, akik nyolc éven keresztül kitartottak a Fidesz, a KDNP és a polgári körök mellett - hangsúlyozta a Fidesz elnöke, aki úgy fogalmazott: Magyarország ért fel a csúcsra, de a nyolc éven keresztül kitartók mentek elől, és tűzték ki a zászlót a csúcsra.

Ma nem egyszerűen a hatodik szabad választás volt, hanem forradalom történt a szavazófülkékben. A magyarok bebizonyították, hogy van értelme hinni a demokráciában. Ma újra mertünk nagyok lenni - mondta Orbán Viktor, aki szerint a magyar választók megbuktatták a hatalommal visszaélő oligarchák rendszerét, és "mától Magyarországon a magyar emberek érdeke az első".

Az új rendszerben az oligarchák régi szabályai érvényét vesztik, és mától a nemzeti együttműködés lesz mindennek a mércéje. A győztesnek nem igaza van, hanem feladata. Most az a feladat, hogy a győzelem lendületével folytassuk az együttműködést, megkezdjük a mögöttünk levő korszak romjainak eltakarítását, a felelősség megállapítását, az újjáépítést - hangoztatta a pártelnök.

A Fidesz elnöke vasárnap este a fővárosi Vörösmarty téren azt mondta: szerényen és alázattal azt üzenik Magyarország polgárainak, hogy megértették és diadalra vitték a magyarok történelmi álmát. "Győzedelmeskedjék a te akaratod" - fogalmazott.

Orbán Viktor a Hajrá Magyarország, hajrá magyarok fordulattal zárta beszédét.


KAPCSOLÓDÓ HANG:
Orbán Viktor beszéde
A böngészője nem támogatja a HTML5 lejátszást
Összefoglaló 1
A böngészője nem támogatja a HTML5 lejátszást
Összefoglaló 2
A böngészője nem támogatja a HTML5 lejátszást