Inforádió

Meghallgatom Élő adás

Virág Rudolf szerint nem lesz gond az átjelentkezett szavazókkal

Inforádió

Meghallgatom Élő adás
  • Legfrissebb hírek
  • Közlekedési hírek
  • Időjárásjelentés
  • Orvosmeteorológia
  • Sporthírek
  • Gazdasági hírek
Nem számít a vasárnapi szavazásnál a két héttel ezelőtti zűrzavar megismétlődésére az Országos Választási Iroda vezetője. Virág Rudolf az InfoRádió Aréna című műsorában elmondta: reméli, hogy este hét órakor elindulhat a tájékoztatási rendszer. Az ötvenhét egyéni választókörzet közül legalább ötvenben.

Igen kicsi az esélye annak, hogy a két héttel ezelőtti torlódás előforduljon a most vasárnapi szavazáskor - jelentette ki Virág Rudolf.

Az Országos Választási Iroda vezetője ezt azzal indokolta, hogy most egylapos lesz a voksolás, és, mint mondta nagyon nagy hibákat kell ahhoz elkövetni, hogy elcsússzanak. Szerinte az első fordulóban sem vétettek a helyi testületek, sőt, kifogástalanul teljesítettek.

Hozzátette azonban, hogy ha este hatkor beállnak, mondjuk, négyszázan egy szavazókörhöz, azzal nem tudnak mit kezdeni.

Virág Rudolf reméli, hogy az ötvenhét körzetből legalább ötvennél elkezdhetik közölni az eredményeket este hét órakor.

Az irodavezető közölte: a rendszert úgy üzemeltetik majd, hogy ha egy körzetben csúszás lenne, de már kialakult az a szavazati arány, amely eldöntötte a választást, akkor az onnan érkező eredményeket is kockázat nélkül közzé tehetik.

A kockázatokat viszont itt is csak olyan mértékben vállalják majd, amely nem veszélyezteti a szavazás biztonságát - hangsúlyozta Virág Rudolf, aki bízik abban, hogy a meghozott intézkedések gyorsítják majd az eljárást a terheltebb szavazókörzetekben is.

Hanganyag: Exterde Tibor