Jogi lépéseket tesz Hagyó Miklós

Infostart
2010. április 22. 20:12
Jogi lépéseket tesz Hagyó Miklós korábbi szocialista főpolgármester-helyettes, miután az FKF ügyben az ő neve is felmerült. A cég felügyelőbizottságának elnöke pedig azt állítja, nem volt tudomása arról, hogy a közterület-fenntartó működésébe beleszóltak volna a városházáról.

Cáfolta a Fővárosi Közterület-fenntartó Zrt. felügyelőbizottságának elnöke, hogy tudomása lett volna a céggel kapcsolatos ügyekről, amelyeket már a rendőrség is vizsgál hűtlen kezelés gyanúja miatt.

Szaniszló Sándor, aki az FKF-es pozíciója mellett a XVIII. kerület szocialista alpolgármestere is, azt mondta, a cég felügyelőbizottsága is vizsgálatot rendelt el, és ha személyi felelősöket találnak, a testület a leghatározottabb lépéseket fogja megtenni velük szemben.

Hagyó Miklós korábbi főpolgármester-helyettes közben közölte, jogi lépéseket tesz az FKF vezérigazgatójának kiszivárgott tanúvallomásában foglaltak miatt. Az MSZP-s párttagságát felfüggesztett politikus az MTI-nek csütörtökön azt mondta: főpolgármester-helyettesként sem utasítási, sem döntési, sem pedig munkáltatói jogköre nem volt.

A Hír TV szerdai értesülése szerint az egyik közbeszerzésből 70 millió forintot juttatott vissza az előre kiválasztott nyertes cég a városházára. Az FKF vezérigazgatójának vallomása szerint Mesterházy Ernő, Demszky Gábor főpolgármester főtanácsadója és Hagyó Miklós mozgatta a szálakat itt is, csakúgy, mint a BKV esetében.

A Hír TV szerint Hagyó Miklós ajánlására kaphatott megrendelést a CEMI Kft. a FKF Zrt.-től. Hagyó Miklós hangsúlyozta, áll minden vizsgálat elé.

Hagyó Miklós szerint a választások miatt lejárató kampány folyik az MSZP ellen, amely a "békávézás, hagyózás" után is Budapesten az EP-választáshoz képest jobb eredményt ért el. A BKV ügyben a rendőrség már felvetette, hogy Hagyó Miklós meggyanúsítható, az ügyészség azonban visszaküldte az előterjesztést, mert ezt sem a tényállás, sem a bizonyítékok tekintetében nem támasztották kellőképpen alá.


KAPCSOLÓDÓ HANG:
Hanganyag
A böngészője nem támogatja a HTML5 lejátszást