Gyuris: Támogatott hitel ösztönözhetné a lakáscserét

Infostart
2010. április 22. 06:06
Létre lehet hozni egy lakáscsere esetén nyújtható támogatott hitelkonstrukciót - mondta az InfoRádió Aréna című műsorában az FHB Jelzálogbank Nyrt. vezérigazgatója. Gyuris Dániel szerint ez a támogatási forma akár a munkaerő-mobilitást is fellendítheti.

Jól meghatározott személyi feltételkörnek és a legnagyobb szegmenset jelentő ingatlan-értékhányadnál lehet létrehozni egy lakáscsere esetén nyújtható támogatott hitelkonstrukciót - mondta az InfoRádió Aréna című műsorában az FHB Jelzálogbank Nyrt. vezérigazgatója.

Gyuris Dániel szerint fontos az is, hogy egy ilyen hitelt rövid idő intervallumra adjanak, mert a lakásváltás az első 2-3 évben jelent igazi pluszterhet.

Lényeges, hogy egy ilyen, a piacot ösztönző támogatási forma ne legyen többször egymás után lehívható, és el kellene kerülni a szociálpolitikai kérdéseket is - vélekedett a vezérigazgató. Kiemelte ugyanakkor azt is, lehet, hogy kevés szűkítő feltételt kellene meghatározni, hiszen ez a támogatási forma a munkaerő-mobilitást is fellendítheti.

Hanganyag: Exterde Tibor


KAPCSOLÓDÓ HANG:
Hanganyag
A böngészője nem támogatja a HTML5 lejátszást