eur:
394.45
usd:
368.22
bux:
0
2024. április 25. csütörtök Márk

Gyorsan fogy a kokain és a marihuána Budapesten - lapszemle

Folyamatosan nő a kereslet Budapesten a kokain, a marihuána és az amfetaminpor iránt, visszaesett ugyanakkor az ecstasytablettáké és kismértékben a heroiné is - olvasható a Népszabadságban.

A fővárosi drogpiac kétharmada néhány, egymáshoz lazán kötődő, ám mégis szorosan együttműködő vietnami bűnözői csoport kezében összpontosul. Ródler Norbert, a Budapesti Rendőr-főkapitányság kábítószer-bűnözés elleni egységének vezetője szerint a vietnamiak megjelenése óta marihuánából jelentősen megnőtt a kínálat, s ennek hatására csökkentek az utcai árak.

Egy fővárosi, elsősorban fogorvosi, szépségápolási és fodrásztevékenységgel, illetve egyéb termékek ügynöki nagykereskedelmével foglalkozó fogorvosi céggel szerződött a honvédelmi tárca adószakértői, jogi, informatikai tanácsadásra, amelyért mintegy négymillió forintot fizetett ki évente a társaságnak - írja a Magyar Nemzet. A minisztérium magyarázata szerint jó helyre került a pénz, a fogászok adtak például tanácsokat a Tubesre tervezett radar sugár-egészségügyi hatásairól. A lap ügy érdekességének nevezi, hogy a fogorvosi vállalkozás a cégadatbázis tanúsága szerint éppen a HM Fejlesztési és Logisztikai Ügynökségével megkötött első megállapodása idején vette fel a tevékenységei körébe a gazdasági, üzletviteli és adózási tanácsadást, amelyet 2009 januárjában töröltek is a cég munkakörei közül.

"Gaudi beállt a jegyzőkönyvvezető és az SZSZB elnökének háta mögé, és onnan követte a szavazás menetét. Ezalatt közvetlen stílusban kérdéseket tett fel a jegyzőkönyvvezetőnek, aki készségesen válaszolgatott, ahelyett, hogy felkérte volna: álljon a sorba, ha szavazni akar, vagy hagyja el a szavazókört. Dr. Gaudi-Nagy Tamás nemcsak a jegyzőkönyvvezetővel beszélgetett, hanem a sorban álló választópolgárokkal is. Ugyanezt tette a folyosón álló emberekkel is." Egyebek között ezen panaszokat találta megalapozottnak előbb a budapesti 23. választókerületi választási bizottság, majd az első fokú, Gaudit marasztaló határozatra benyújtott fellebbezés nyomán szerda este az Fővárosi Választási Bizottság is - olvasható az Indexen.

Legkésőbb júliusban távozik a Magyar Nemzeti Vagyonkezelő Zrt. éléről Kamarás Miklós vezérigazgató - ismerte el az érintett a Napi Gazdaságnak. Az elmúlt időszakban számos előrelépés történt az állami vagyon kezelésében, sok probléma azonban még megoldásra vár - mondta interjújában a vezető, aki azt is elárulta, miért mondott le a Mol igazgatósági tagságáról, és beszél arról is, hogy a Malévot szerinte ismét el kell adni.

Alig mérséklődik a lakástámogatásokra fordított összeg a központi költségvetésen belül, így az új kormánynak szűk marad a mozgástere a jelenleg hatályos szabályozás módosításánál - írja a Világgazdaság a Pénzügyminisztérium adatai alapján. Még tavaly is csaknem kétszázmilliárd forintot költött el lakástámogatás címén a költségvetés, ez még meg is haladja az egy évvel korábbi szintet, és alig marad el az előző években megszokottól. A kiadások stabilan magas szintje nem meglepő: a 2001-es lakástámogatási rendelet megjelenését követően ugrásszerű növekedésnek indult a kamattámogatott forinthitelek kihelyezett mennyisége: az első, 2003-as szigorítást megelőző csúcsidőszakban még havonta csaknem 100 milliárd forintnyi ilyen kölcsönt helyeztek ki a bankok.

KAPCSOLÓDÓ HANG
Címlapról ajánljuk
Elemző: az ellenzék erőre kapott, és kezdi elhinni, hogy nem legyőzhetetlen Erdogan

Elemző: az ellenzék erőre kapott, és kezdi elhinni, hogy nem legyőzhetetlen Erdogan

Recep Tayyip Erdogan pártjának veresége a helyhatósági választásokon elsősorban a rossz török gazdasági helyzet következménye – mondta az InfoRádióban a Nemzeti Közszolgálati Egyetem John Lukács Intézetének tudományos munkatársa. Pénzváltó Nikolett arról is beszélt, hogy az ellenzék jelentős visszaigazolást kapott arra, hogy lehet esélye a győzelemre a következő államfőválasztáson.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.04.25. csütörtök, 18:00
Bóka János
európai uniós ügyekért felelős miniszter
EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×