A főügyész munkájában nincs kormányváltás előtti és utáni időszak - hetilapszemle

Infostart
2010. április 22. 10:45
Többek között a Hagyó- és a Kulcsár-ügyről beszél Ihász Sándor fővárosi főügyész a Heti Válasznak adott interjúban. A Figyelő Barack Obama amerikai elnök gazdasági stratégiáját elemzi.

A pénzvisszaszerzés a lehető legjogosabb társadalmi elvárás - mondta a Heti Válasznak a mostani korrupciós bűnügyek kapcsán Ihász Sándor. A fővárosi főügyész azt is hozzátette: az ő munkájában nincs kormányváltás előtti meg utáni időszak. A BKV ügy kapcsán Ihász Sándor hangsúlyozta: Hagyó Miklós nem gyanúsított. A nyomozást végző Budapesti Rendőr-főkapitányság részéről érkezett ugyan egy előterjesztés, amely szerint a volt főpolgármester-helyettes gyanúsítható lenne, de az ügyészség szerint a nyomozóhatóság ezt nem támasztotta kellőképpen alá. Ihász Sándor a Kulcsár-ügy kapcsán elmondta: jogerős ítélet csak évek múlva várható. A teljes interjút a Heti Válaszban olvashatják.

Míg az amerikaiak többsége szerint a gazdaság rossz irányba halad, a piacok annál elégedettebbek. Minden jel szerint az utóbbiaknak van igazuk, s ez idővel Barack Obama elnök számára is kamatozhat - írja a Figyelő. A hetilap részletesen elemzi az elnök stratégiáját, és úgy fogalmaz: úgy tűnik, Barack Obama megtalálta az utat a választók pénztárcájához, s ha a foglalkoztatás tovább erősödik, lassanként a bizalmukat is elnyerheti.


KAPCSOLÓDÓ HANG:
Hanganyag
A böngészője nem támogatja a HTML5 lejátszást