Hogyan lehetne beindítani az ingatlanpiacot?

Infostart
2010. április 21. 21:13
Egy szociális szempontoktól megtisztított, üzleti alapon működő lakáshitel-programot támogatna az FHB Jelzálogbank - mondta az InfoRádió Aréna című műsorában a pénzintézet vezérigazgatója. Gyuris Dániel kiemelte, ennek része lenne a használt lakások másodpiaci forgalmának élénkítése, ezzel lehetne ugyanis beindítani az ingatlanpiacot.

Egy új lakásprogram szinte önmagában segítene megoldani az elmúlt évek hitelezési és hitelfelvevői pontatlanságaiból kialakult, és a gazdasági recesszió által felerősített problémahalmazt - mondta az InfoRádió Aréna című műsorában az FHB Jelzálogbank Nyrt. vezérigazgatója.

Gyuris Dániel kiemelte: élénk lakáspiacra lenne szükség, de ehhez be kell indítani az újlakás-piacot, míg lesz a lakhatási feltételeknek olyan szelete is, ahol a bérlakáskérdés kínál megoldást. A hatékony bérlakás-programot az önkormányzatok hathatós bevonásával lehet felállítani - vélekedett.

A pénzintézet vezérigazgatója szerint a legkönnyebben és leggyorsabban a használt lakás másodlagos piaci forgalmának élénkítésével lehet beindítani a piacot, ami aztán automatikusan elindítja az újlakás-építési projekteket.

A megfelelő feltételeket kell megteremteni, és minél kevésbé direkt támogatásokat kell juttatni a lakáshelyzet változásához - emelte ki Gyuris Dániel.

Hanganyag: Exterde Tibor


KAPCSOLÓDÓ HANG:
Hanganyag
A böngészője nem támogatja a HTML5 lejátszást