Ferihegyen a legtöbb járat közlekedik

Infostart
2010. április 21. 13:10
A legtöbb járat közlekedik a Ferihegyi repülőtéren, miután kedden feloldották a teljes magyar légtérre elrendelt zárlatot. A repülőteret üzemeltető Budapest Airport vállalati kapcsolatok igazgatója közölte: már csak akkor kell járatokat törölni, ha a célállomás nem tudja fogadni a repülőgépet.

Hardy Mihály elmondta: a törlések főleg a németországi járatokat érintik. Hozzátette: a Budapest Airport változatlanul azt kéri, hogy az utasok tájékozódjanak a járatok indulásáról, mielőtt a repülőtérre indulnak. Ezért egyszerűsítették le internetes portáljukat, hogy minél több érdeklődő kaphasson könnyen áttekinthető módon tájékoztatást.

A légtér ellenőrzéséért felelős nemzetközi szervezet, az Eurocontrol azt közölte, hogy szerdán minden bizonnyal már eléri a 75 százalékot az Európában közlekedő légi járatok száma az izlandi vulkánkitörés előtti szinthez viszonyítva.

Korábban Bozó János, az Országos Meteorológiai Szolgálat repülésmeteorológusa arról beszélt: a nap folyamán várhatóan a gyors légkörmozgásnak köszönhetően távozik Magyarország légteréből az izlandi vulkánból származó hamufelhő maradéka.

Az ország területét csütörtökön várhatóan újabb hamufelhő éri el, ez azonban nem lesz olyan sűrű, hogy zavarná a légi közlekedést. A légteret így a következő napokban valószínűleg nem kell majd lezárni - tette hozzá a szakértő.