Inforádió

Meghallgatom Élő adás

Karácsony Gergely: \"Amitől az MSZP nagyon fél, előbb vagy utóbb bekövetkezik\"

Inforádió

Meghallgatom Élő adás
  • Legfrissebb hírek
  • Közlekedési hírek
  • Időjárásjelentés
  • Orvosmeteorológia
  • Sporthírek
  • Gazdasági hírek
Az MSZP nem alaptalanul tart a Fidesz kétharmados többségétől, észre kell venni, hogy \"amitől az MSZP nagyon fél, előbb vagy utóbb bekövetkezik\" - mondta az LMP kampányfőnöke. Karácsony Gergely szerint, ha a szocialista párt jobban kormányzott volna, nem így alakul a választás. A Budai Liberális Klub hétfői rendezvényén Karácsony arról is beszélt, hogy bár pártja \"nem tekinthető virtigli liberálisnak\", abban a tekintetben igen, hogy szabadságpárti és a fiatalok táborában ma a Jobbik ellenpólusa.

A Budai Liberális Klub hétfői rendezvényén Pető Iván, korábbi SZDSZ-elnök után előadást tartott Karácsony Gergely, az LMP kampányfőnöke is.

Karácsony Gergely a rendezvényen elmondta, a választáson annak ellenére taroltak az új pártok, hogy nemcsak a parlamenti küszöb, hanem a jelöltállítás és a pártfinanszírozás szabályai is akadályozták őket.

Hozzáfűzte, az LMP egyik célja az volt, hogy az elmúlt években a társadalomban széles körűvé váló elitellenesség ne alakuljon át demokráciaellenességgé, illetve hogy bizonyítsa: nem csupán a Jobbik lehet a parlamenti pártok alternatívája.

Az LMP kampányfőnöke közölte, bár gazdasági értelemben pártja "nem tekinthető virtigli liberálisnak", abban a tekintetben igen, hogy szabadságpárti és a fiatalok táborában ma a Jobbik ellenpólusa.

Karácsony Gergely azt mondta, nem örül a Fidesz várhatóan kétharmados többségének, ám azon feltehetőleg a visszalépések sem változtathatnának. Emlékeztetett, az LMP már korábban világossá tette: senkinek a javára nem lépteti vissza jelöltjeit.

Mint fogalmazott, ha mégis megtennék ezt, veszélyeztetnék, hogy "lesz-e olyan, a Fidesztől balra álló párt az Országgyűlésben, amelyikben még meg lehet bízni", amelyiknek adni lehet a szavára.

Karácsony Gergely elmondta, hogy az MSZP nem alaptalanul tart a Fidesz kétharmados többségétől, észre kell venni, hogy "amitől az MSZP nagyon fél, előbb vagy utóbb bekövetkezik". Szerinte ha a szocialista párt jobban kormányzott volna, nem így alakul a választás.

Derültség fogadta a politikus azon megjegyzését, mely szerint "ha valóban Szanyi Tibor a demokrácia utolsó védőszentje", és az LMP visszalép a javára, az olyan lenne, "mintha kecskére bíznák a káposztát".