eur:
394.24
usd:
369.95
bux:
65045.06
2024. április 20. szombat Tivadar

Járai: A versenyképesség helyreállítása a legfontosabb

Az új kormánynak egyik legfontosabb feladata lesz a gazdaság versenyképességének helyreállítása, az új pénzügyi kormányzatnak pedig azon a dilemmán kell felül kerekednie, hogy miközben beindítja a gazdaság növekedését, a költségvetés egyensúlya is javuljon - mondta Járai Zsigmond hétfőn Miskolc-Tapolcán, ahol Nagy Kálmánnal, a körzet FIDESZ-KDNP-s országgyűlési képviselőjelöltjével tartott sajtótájékoztatót.

Az Orbán-kormány pénzügyminisztere, a jegybank volt elnöke úgy vélekedett: vannak olyan lépések, amelyeket azonnal meg lehet tenni, és lesznek olyanok, amelyek évekig tartanak.

A jelenlegi kormányt a kapkodás, a kiszámíthatatlanság, a megbízhatatlanság jellemezte, az új kormánynak ezen kell változtatni. Egyszerűsítenie kell az adórendszert, csökkenteni az elvonásokat, az állam túlköltekezésének gátat szabni, megszüntetni az ország bizonytalan gazdasági helyzetét - vélekedett Járai Zsigmond, aki azt is elmondta: egyelőre nincs realitása az euró bevezetésének.

Címlapról ajánljuk

Harry hercegi címe bánhatja, hogy állandó amerikai lakos lett

Harry herceg, III. Károly angol király kisebbik fia hivatalosan is felszámolta kapcsolatait Nagy-Britanniával. Így értékelik a szigetországban a lépését, hogy az Egyesült Államokat jelölte meg állandó lakhelyeként. Felmerült, hogy emiatt elveszítheti hercegi címét.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.04.22. hétfő, 18:00
Dobrowiecki Péter Lengyelország-szakértő, az MCC Magyar-Német Intézet kutatási vezetője
Mitrovits Miklós történész, Lengyelország-szakértő
EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×