eur:
394.43
usd:
369.69
bux:
65295.05
2024. április 19. péntek Emma

Döcögve indul a légi forgalom Ferihegyen

A légtérzár feloldását követően a Ferihegyi repülőtéren a járatok döntő többsége még nem kész a felszállásra, sok járat pedig azért nem tud elindulni, mert a célállomáson nem fogadnak még repülőgépeket - mondta Hardy Mihály, a repülőteret üzemeltető Budapest Airport Zrt. vállalati kapcsolatokért felelős igazgatója.

Az igazgató ezért azt javasolja az utasoknak, hogy még ne menjenek ki Ferihegyre, hívják előbb a légitársaságukat, hogy mikor tudják indítani a járatot.

A Malév teljes flottájával együtt 30-35 gép várakozik a repülőtéren. A karbantartók korábban hatalmas fóliákkal zárták le a hajtóműveket és a repülőgépek külső egységeit, hogy megvédjék azokat a portól, illetve egyéb külső sérülésektől. Most "csomagolják ki" a repülőgépeket - mondta Hardy Mihály.

A légtérzár feloldása óta még nem indult gép és nem érkezett - közölte a vállalati kapcsolatok igazgatója.

Arra már korábban is felhívták a figyelmet, hogy a légtérzár feloldásával nem áll helyre azonnal a légi forgalom, mert az függ attól, hogy az érintett járatok célállomása, illetve azok útvonalába eső légterek fogadóképesek-e. A megnyíló útvonalakon pedig lehetséges, hogy kevés az újrainduló forgalomhoz mért kapacitás.

Címlapról ajánljuk
Orbán Viktor: eljött az idő, hogy Budapest után Brüsszelben is megmentsük a szabadságot

Orbán Viktor: eljött az idő, hogy Budapest után Brüsszelben is megmentsük a szabadságot

"Amíg nemzeti kormány lesz, Magyarország nem lép be az ukrajnai háborúba senkinek az oldalán" - jelentette ki a Fidesz EP-kampánynyitó rendezvényén pénteken Orbán Viktor pártelnök. "No migration, no gender, no war" - adta ki a hármas jelszót.

Kaiser Ferenc: a mérsékelt izraeliek nem Iránt féltik, hanem az amerikai fegyvercsomagot

Hírügynökségi jelentések szerint az izraeli hadsereg csapást mért több célpontra Iránban, de ezt Izraelben hivatalosan nem erősítették meg. Irán azt közölte, hogy a légvédelme működésbe lépett, és az okozott robbanásokat a közép-iráni Iszfahán körzetében. Kaiser Ferenc, a Nemzeti Közszolgálati Egyetem docense szerint ez izraeli jelzés, figyelmeztetés volt Iránnak a hétvégi zsidó állam elleni támadása után.
VIDEÓ
Kezd magára találni a forint

Kezd magára találni a forint

A hajnali órákban toltak egy szintet a forint euróval szembeni árfolyamán, melynek nyomán a kurzus a 394-es szintről a 396-os szint közelébe ugrott, majd legalább olyan gyorsan szúrt vissza a nyitószintig. Délelőtt viszont lassan tovább veszített értékéből a magyar deviza, de délután az euró dollárhoz képesti erősödését a forint is lekövette. Az izraeli válaszcsapás hírére a befektetők ismét kockázatkerülő üzemmódba kapcsoltak.

EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×